Een auto leasen of niet leasen? Helaas is er niet één duidelijk antwoord op deze vraag! Iedereen heeft andere voorkeuren en behoeften aan auto’s, en zoals alles zijn er voor- en nadelen als je op zoek bent naar een leaseauto. Je moet je afvragen of je het belangrijk vindt om elke paar jaar een nieuw voertuig te hebben, of dat je liever iets hebt dat je volledig bezit. Er is veel te overwegen en wij zijn er om je op weg te helpen.

In deze blog lopen we met je door alle voordelen van het leasen van een auto en beantwoorden we al je vragen over nieuw of gebruikt leasen, een auto leasen met slecht krediet en waarom het de moeite waard kan zijn. Laten we beginnen!

Is een private lease echt de moeite waard?

De meeste mensen zullen je waarschijnlijk vertellen dat een auto kopen de betere financiële beslissing is. Je werkt toe naar iets dat je helemaal zult bezitten in plaats van te betalen om tijdelijk in een auto te rijden. Aan de andere kant kan leasen soms een meer betaalbare optie zijn met minder verplichtingen.

Ieders behoeften en budget zijn anders en er zijn voor- en nadelen aan zowel kopen als leasen. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het leasen van een private lease.

mercedes-auto-grijs

Belastingvoordelen

Als je een leaseauto kiest en deze zakelijk gebruikt, moet je de lease betalingen kunnen afschrijven als belastingaftrek. Als je auto’s nodig hebt voor een groter personeelsbestand, kan leasen je helpen het meeste geld voor je geld te krijgen en je bedrijf na verloop van tijd het meeste geld te besparen.

Je kunt in een betere auto rijden voor minder geld

Het mooie van leasen is dat je voor een kortere periode in een auto kunt rijden en dan kunt overstappen. Als je iemand bent die graag verschillende auto’s uitprobeert, is dit een uitstekende optie. Met een lease kun je je auto elke twee tot drie jaar upgraden naar een beter model, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het inruilen of verkopen van je auto.

Lagere maandelijkse betalingen

Als je een auto least, betaal je alleen voor de afschrijving (of waardevermindering) van de auto gedurende de leaseperiode, plus rente. Je betalingen zullen waarschijnlijk 30 tot 60 procent lager zijn dan standaard auto betalingen, waardoor je voor minder geld een auto van hogere kwaliteit kunt rijden. Het nadeel is dat je aan het eind van de looptijd geen eigenaar bent. Sommige geldschieters verkopen geleasde auto’s door als gebruikte auto’s zodra de leasetermijnen zijn verstreken, wat nog een reden is waarom ze lagere maandelijkse betalingen kunnen aanbieden om ze van het perceel af te krijgen.

Verzekering

Gewoonlijk worden alle leases geleverd met een verzekering. Deze verzekering beschermt je als de auto wordt gestolen of extreem beschadigd is en de reparaties meer kosten dan de afgeschreven waarde van de auto.

Lagere reparatiekosten

Meestal dekt je lease de algemene garantie van de fabrikant, wat betekent dat je niet met grote reparatiekosten opgescheept zit. Zaken als olie verversen worden niet gedekt, maar noodzakelijke reparaties en onderhoud wel.


tesla-elektrische-auto

Een nieuwe auto leasen

Een nieuwe auto leasen geeft je de mogelijkheid om in een gloednieuw auto te rijden zonder de kosten die het zou kosten om het te bezitten. Dealers leasen eerder nieuwe dan gebruikte auto’s.

Dus wat zit er voor jou in? Om te beginnen kun je tegen een veel lagere rente aankijken. Dealers kunnen een lagere rente aanbieden om klanten te lokken. Hoewel de rente varieert per merk, model en jaar, proberen dealers de rente laag te houden zodat ze de auto bij inlevering kunnen doorverkopen.

De meeste leasetermijnen duren maximaal vijf jaar, dus als je van plan bent vaak van auto te veranderen, is dit de beste financiële optie. Je krijgt niet te maken met inruilkosten en je lease valt altijd onder de fabrieksgarantie.

Een tweedehands auto leasen

Veel mensen besluiten te kiezen voor een gebruikte auto in plaats van gloednieuw te kopen. Ze zijn betaalbaarder en als je gecertificeerd tweedehands koopt, kun je voor een betaalbare prijs nog steeds een auto krijgen met uitstekende functies. Hetzelfde geldt voor een gebruikte leaseauto.

Hoewel lease van gebruikte auto’s minder populair is, zijn ze niet ongewoon. Ze bieden dezelfde flexibiliteit als een nieuwe auto lease tegen een fractie van de kosten, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn als je doel betaalbaarheid is. De meeste gebruikte leaseauto’s zijn minder dan vijf jaar oud en omdat ze al begonnen zijn met afschrijven, zullen je maandelijkse betalingen vrij laag zijn.

Een ding om op te letten is dat gebruikte leaseauto’s mogelijk niet dezelfde garantie hebben als nieuwe leaseauto’s. Vraag de dealer of je moet betalen voor uitgebreide garantie.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *