Naarmate je ouder wordt, wordt je mobiliteit ook wat minder. Obstakels zoals trappen rond je huizen waar je gemakkelijk overheen kon komen worden onmogelijk en kunnen je leven gemakkelijk bemoeilijken en de afhankelijkheid vergroten.
Proberen de trap op te gaan kan een pijnlijke ervaring zijn en voor de meeste mensen is vastzitten in een rolstoel terwijl ze nog kunnen lopen geen optie. Gelukkig is er een alternatief dat je over de hindernissen in je huis kan helpen.
Trapliften van bijvoorbeeld 123trapliften.nl zijn een gangbare keuze geworden voor de meeste senioren met beperkte mobiliteit en worden snel populair vanwege de voordelen die ze te bieden hebben. Deze omvatten:

1. Vrijheid neemt toe

kleine-traplift-zwart-wit

Zonder een traplift kan een trap opgaan een pijnlijke ervaring zijn waarbij je hulp nodig kunt hebben. Trapliften helpen je om je met gemak en zonder hulp van iemand door het huis te verplaatsen.

Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen professionele bediening. Alles wat je hoeft te doen is op de traplift te stappen, jezelf vast te maken en aan de gang te gaan. Met een traplift kun je jezelf in een paar seconden naar de volgende verdieping in je huis brengen. Ze kunnen ook voor gebogen trappen geïnstalleerd worden.

2. Geen pijn meer om de trap op te komen

Met het ouder worden komen problemen als artritis en pijnlijke gewrichten. Ook andere aandoeningen blessures kunnen het op- of afgaan van een trap tot een pijnlijke ervaring maken. Zonder een traplift heb je geen andere keus dan langer dan nodig op een verdieping te blijven om jezelf de pijn van het traplopen te besparen.

Trapliften bieden je een pijnloze oplossing om de trap te doorkruisen zo vaak je maar wilt. Ze zijn comfortabel en veilig en besparen je de fysieke last van het traplopen.

3. Betaalbaar

traplift-bruin-klein

Vergeleken met andere opties die je overweegt, zijn trapliften het meest betaalbaar. Veel mensen denken eraan hun huis te verkopen en in een bungalow te gaan wonen, in een instelling voor begeleid wonen te gaan wonen of iemand in te huren om hen te helpen zich door het huis te verplaatsen.

De kosten van het installeren van een traplift zijn betaalbaarder en praktischer. Je geniet nog steeds van het comfort van je huis terwijl je de trap gemakkelijk, veilig en pijnvrij op en af kunt lopen. Met een traplift kun je jezelf veel geld besparen en de moeite om je huis te verkopen of een inwonende vakman te vinden om je in huis te helpen.

4. Goed toepasbaar

Trapliften kunnen zo ontworpen worden dat ze zowel binnen als buiten passen. Ze kunnen ook werken met verschillende soorten trappen. Door hun aanpasbaarheid genieten ze de voorkeur van zowel fabrikanten als gebruikers omdat ze gemakkelijk te bouwen en te ontwerpen zijn.

5 . Ze zijn veilig

traplift-rood-stoel

Een traplift is een veilige en comfortabele optie die je veilig snel en soepel van de ene plaats naar de andere brengt.

Trapliften zijn uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals veiligheidsgordels en een comfortabele stoel, die voor een veilige rit zorgen. De leuning van de traplift is in de muur aangebracht, zodat er geen kans is dat je valt. Met een traplift heb je totale gemoedsrust.

Een traplift via de Wmo in jouw gemeente

Je kan bij de gemeente een vergoeding aanvragen voor een traplift via de wmo. Meestal kan je deze traplift aanvragen bij een speciaal Wmo-loket. Een Wmo-consulent zal jouw aanvraag namens de gemeente beoordelen. Wmo-consulenten zijn zorgspecialisten, ze hebben vaak werkervaring in de zorgsector. Om je situatie in kaart te brengen, komt de Wmo-consulent bij jou thuis langs voor een keukentafelgesprek.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *