Wanneer is de laatste keer dat jij op een Akrobat trampoline hebt gestaan? Kun je het je nog herinneren? Hopelijk is het niet al te lang geleden, want trampolinespringen kent enorm veel voordelen. In dit artikel zullen we je vertellen dat trampolinespringen verre van kinderachtig is. Het is enorm goed voor je lichaam. Hebben we je interesse gewekt? Lees dan snel verder en ontdek drie redenen waarom jij vaker op een trampoline moet staan.

Goed voor je spieren

Trampolinespringen is een full body-workout! Je denkt misschien dat alleen je benen bezig zijn, maar je bent jezelf ook constant aan het stabiliseren. Dit houdt in dat je buik en rugspieren ook aan het werk zijn. Heb jij vandaag een uur op de trampoline gestaan? Dan zul je morgen hoogstwaarschijnlijk wakker worden met spierpijn in je kuiten, quads, buik en onderrug. Trampolinespringen is een heerlijke manier om je spieren te trainen. Niet enkel is het effectief, het is ook nog eens leuk!

Verbetering coördinatie en reactievermogen

Trampolinespringen vereist een goede coördinatie en reactievermogen. Het is namelijk de bedoeling dat je goed op en neer blijft springen en de controle over je lichaam behoudt. Spring in het midden van de trampoline en reageer snel op het moment dat je afwijkt. Op deze manier voorkom je namelijk blessures. Je kunt je coördinatie en reactievermogen ook extra trainen door een bal mee te nemen op de trampoline en deze op en neer te gooien terwijl je springt!

Goed voor je conditie

Op en neer springen lijkt misschien simpel, maar niets is minder waar. Binnen de kortste keren zul je buiten adem zijn, vooral als je het op-en-neer-springen afwisselt met hakken-billen, hurksprongen of salto’s. Maar geef niet op! Trampolinespringen is namelijk hartstikke goed voor je conditie. Twintig minuten springen op een trampoline is even goed voor je conditie als een uur hardlopen! Wanneer je geen groot fan bent van de laatstgenoemde activiteit, is het een goed idee om trampolinespringen serieus te nemen.

Al met al is trampolinespringen enorm goed voor je lichaam. Je gebruikt al je spieren, verbetert je coördinatie en reactievermogen en het is goed voor het opbouwen van je conditie. Het is het absoluut waard om een sportles te volgen in een trampolinepark. Je kunt ook je eigen trampoline bestellen. Zo kun je heerlijk genieten van de voordelen in je eigen achtertuin! Daag jezelf uit en spring, spring, spring!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *