Escaperooms bevatten vaak verschillende kamers om uit te ontsnappen, maar ook allemaal met verschillende puzzels. Binnen een bepaalde tijd moet je ontsnappen, want anders zit je vast. In Rotterdam heb je de escaperooms van Doctor Watsons. Voor diegene die Doctor Watson kent weet misschien al wat voor soort puzzels dit zijn. Deze escaperooms zijn gebaseerd op de denkbeeldige avonturen van de mysterieuze Sherlock Holmes en hierbij is Doctor Watson zijn trouwe sidekick.

Escaperooms L’architecte en La Résidence

L’Architecte-escape-room-rotterdam

Er dus in totaal twee escaperooms waaruit je kunt ontsnappen, dit zijn L’architecte en La Résidence. Als je naar een escaperoom gaat wil je voor verrassingen komen te staan, dus we gaan niet teveel in detail. Wat wel interessant om te weten is, is dat deze escaperooms zich afspelen in de kelders van de Arminius kerk. In deze escaperooms ga je helemaal terug naar het jaartal 1900. Dit is dus een ervaring die je niet snel meemaakt. In 60 minuten moet je vervolgens met je medespelers zien te ontsnappen, gaat het jullie lukken?

Waarom zou je naar een escaperoom gaan?

Escaperooms zijn gebaseerd op puzzels. Niet iedereen heeft dezelfde denkwijze en als je niet samenwerkt, zul je waarschijnlijk niet uit de escaperoom ontsnappen. Communicatie is dus de sleutel tot het oplossen van het mysterie. Als bedrijfsuitje test je op deze manier hoe goed jullie communicatie daadwerkelijk is. Als je kiest voor L’architecte of La Résidence, is dit de ideale escaperoom voor met het gezin. De thema’s zijn niet angstaanjagend en is dus ook voor kinderen leuk. Tevens kan je op deze manier ontdekken hoe sterk de band tussen jullie is. Als de kinderen al ouder zijn kun je ook kiezen voor een arrangement. Je kunt bijvoorbeeld een fietstocht combineren met de escaperoom of na de escaperoom gebruikmaken van het borrelarrangement.

Wat zijn de kosten van een escaperoom?

De kosten van een escaperoom verschillen per bedrijf. Dit is omdat er verschillende factoren een rol spelen. Denk aan de grootte van de escaperoom, of het wel een goed gewaardeerde escaperoom is en sommige escaperooms hanteren een vast tarief. De twee eerder genoemde escaperooms zijn 139 euro. Je kunt deelnemen met minimaal 3 personen en maximaal 6. Ben je met meer mensen, dan betaal je dus minder. Het lijkt dus misschien veel geld, maar in verhouding valt het mee. Veel succes met ontsnappen!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *