Je hebt besloten om jouw huis of jouw pand te gaan verbouwen. Dat betekent dat je veel moet regelen. Om zo min mogelijk tijd te verliezen, is het belangrijk om een strakke planning te hebben en de juiste mensen in te huren. Echter, het kan wel eens voorkomen dat je last krijgt van schimmel tijdens een verbouwing. Lees hier hoe je dat kunt voorkomen.

Tips

renovatie-man-verbouwing-huis

Het is belangrijk om de woning of het pand regelmatig te luchten tijdens de verbouwing. Je krijgt namelijk te maken met bouwvocht. Dit wordt veroorzaakt als je bijvoorbeeld gaat verven of de muren gaat behangen. Ook moet je veel stoffen mengen met water. Denk daarbij aan stuc. Tot slot kun je ook de pech hebben als het gaat regen tijdens een verbouwing. Het is naast de schimmel ook wegens andere redenen belangrijk dat het vocht afgevoerd wordt. Het kan zo zijn dat de materialen hun stevigheid verliezen. Daarnaast trekt de vocht ook ongedierte aan. Als laatste kunnen jouw pas gekochte materialen ook beschadigen. Zo kan het laminaat vervormen. Zorg er dus voor dat je de woning regelmatig verwarmt. Zo wordt het vocht verdampt. Je wilt voor de verbouwing bijvoorbeeld een goedkope aanhangwagen huren, nieuwe materialen kopen en mensen inhuren, maar het is ook slim om een bouwdroger te huren of aan te schaffen. Dit apparaat zorgt ervoor dat de vochtige lucht door middel van een ventilator wordt aangetrokken. Vervolgens wordt de lucht afgekoeld.

Ik heb schimmel, wat nu?

Als de schimmel al terrein heeft gewonnen tijdens de verbouwing, hoef je niet gelijk opnieuw te beginnen. Er zijn namelijk een hoop tips die je kunnen helpen. Mocht je zelf erg handig zijn, dan is het slim om wat soda met water te vermengen. Breng dit vervolgens aan op de muur en laat het even intrekken op de schimmelplekken. Zorg er daarna voor dat de plekken goed drooggemaakt worden. Als je te maken hebt met hardnekkige schimmel, kan bleekwater ook een goede oplossing zijn. Het is ook mogelijk om een expert in te schakelen, bijvoorbeeld als de muren beschimmeld zijn. Een veelgebruikte manier die deze experts toepassen, is het injecteren van de muren. Hiermee wordt bedoeld dat er gaten worden geboord waar vervolgens een vochtwerend middel in wordt gespoten. Het is belangrijk om schimmel snel te verwijderen. Dit omdat het erg schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Doe er dus gelijk wat aan zodra je schimmel ziet.

Nu weet je dus wat je te doen staat als je gaat verbouwen. Ook als je al te maken hebt met schimmel, zijn er genoeg tips die kunnen helpen. Wil je gelijk spullen kopen om de schimmel tijdens de verbouwing te voorkomen? Kijk dan op de site van Boels!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *