Schuttingen zijn er in heel veel soorten en maten. Dat is best lastig als je nog niet weet welke schutting je wilt plaatsen in je tuin. Met een beetje inspiratie kun je jezelf wel op weg helpen, zodat je wat gerichter kunt zoeken naar wat echt bij je tuin past. Daarom hier drie soorten schuttingen op een rijtje.

Houten schutting

houten-schutting-tuin

Wil je iets wat zeker bij je tuin past? Dan is een houten schutting altijd goed. Door de natuurlijke uitstraling staat hout mooi bij alle soorten tuinen. En ook in houten schuttingen kun je nog veel keuzes maken. Bijvoorbeeld in houtsoort: zacht hout zoals grenen en vuren gaan het minst lang mee, hardhout juist veel langer. Het ligt er dus ook aan hoe lang je van je schutting wilt genieten.

Het plaatsen van een houten schutting is ook iets wat mee kan spelen in je keuze. Wil je een leuke uitdaging en heb je kluservaring? Dan kun je natuurlijk tuinhout kopen en zelf aan de slag gaan. Het voordeel daarvan is dat je een unieke schutting krijgt en je helemaal zelf kunt bepalen hoe die eruit komt te zien. Als je er niet te veel werk van wilt maken, zijn kant en klare tuinschermen ideaal. Hiermee kunnen snel lange schuttingen neergezet worden en kun je dus in korte tijd privacy creëren in je tuin.

Stenen schutting

Zijn stoere schuttingen meer jouw ding? Dan is een stenen schutting misschien wel een goed idee. Misschien kun je er niet meteen een beeld bij vormen, maar er zijn verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld betonnen platen met een motief, waarmee je een zichtdichte schutting plaatst en veel privacy hebt. De uitstraling is vrij strak en modern. Er zijn ook schuttingen gemaakt van schanskorven die gevuld zijn met natuursteen. Deze hebben zeker ook een stoere uitstraling, maar met een heel ander karakter dan de betonnen schutting. De stenen zorgen voor een onregelmatige structuur die robuust aandoet. En nog een voordeel: steen heeft geen beits of olie nodig, waardoor je er minder werk mee hebt dan bij hout.

Groene schutting

groene-schutting

Houd je van een natuurlijke uitstraling? Dan is het misschien wel een goed idee om te kiezen voor een letterlijke ‘groene’ schutting. Dus geen hout of steen, maar een mooie haag rondom je tuin. Zo zit je al meteen tussen het groen en dat geeft een fijn gevoel. Er zijn verschillende soorten hagen mogelijk, zoals klimop, beukenhaag of laurierhaag. Sommige haagsoorten zijn groenblijvend, waardoor je ook tijdens de winter geniet van de natuurlijke uitstraling. Waar je wel aan moet denken, is dat een haag uiteraard wel wat onderhoud nodig heeft. Er moet water gegeven worden en de meeste hagen hebben ook minimaal een keer per jaar een snoeibeurt nodig.

Heb je meer een idee wat er bij je past? Doe ook eens online inspiratie op, er zijn veel voorbeelden te vinden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *