Sjinkie Knegt mag zich rekenen tot de beste shorttrackers van ons land en weet keer op keer indruk te maken op het ijs. We kennen hem dan ook vooral als sporter en niet direct als familieman. Toch heeft Sjinkie wel een rijk privéleven waarin van alles gebeurt. Wie is eigenlijk de vriendin van Sjinkie Knegt en met wie kreeg hij zijn kinderen? Wij zochten het voor je uit.

Waar kennen we Sjinkie Knegt van?

Shorttracker Sjinkie Knegt staat ook wel bekend als de ‘Schicht uit Bantega’, vooral door het behalen van meerdere olympische medailles. Zo wist hij een olympische medaille (brons) in Sotsji in 2014 en vier jaar later, bij de olympische spelen in Pyeongchang behaalde hij zilver op de 1.500 meter. In 2015 werd hij tot Sportman van het Jaar uitgeroepen en in datzelfde jaar wist hij de wereldtitel te behalen. Hij werd Europees kampioen in 2012, 2015 en 2018. We kennen Sjinkie dan ook vooral uit de schaatswereld, maar hij kwam in januari 2019 ook om een heel nare reden in het nieuws. Bij het ontsteken van de houtkachel thuis, liep hij ernstige brandwonden op waar hij ruim een jaar van moest revalideren. Hij kwam weer terug op het ijs in februari 2020. Sjinkie Knegt nam ook deel aan de Olympische Spelen in Peking, maar won toen geen medailles.

De eerste vriendin van Sjinkie Knegt

De eerste grote liefde van Sjinkie Knegt heet Fenna van der Wal. Zij leerden elkaar kennen toen zij resp. 15 en 14 jaar oud waren. We kunnen dan ook spreken van een echte jeugdliefde die is uitgegroeid tot ware liefde als volwassenen. De twee leken zonder twijfel voor elkaar gemaakt te zijn en ze stapten in het huwelijksbootje. Sjinkie en Fenna kregen samen twee kinderen, namelijk Myrthe en Melle. Uiteindelijk bleken de twee toch niet voor elkaar gemaakt te zijn. Na ongeveer 18 jaar samen besloten de twee om hun eigen weg te gaan. Overigens werd dit allemaal niet aan de grote klok gehangen. De shorttracker heeft aan Story bevestigd dat hij en Fenna uit elkaar zijn. Hierbij gaf hij aan dat dit al een half jaar het geval was en dat zij de keuze samen hadden gemaakt.

Korte tijd geen vriendin voor Sjinkie Knegt

Na een relatie van 18 jaar lijkt het natuurlijk heerlijk om even alleen te zijn, ondanks dat er in dit geval natuurlijk ook kinderen in het spel waren. Sjinkie en Fenna besloten samen dat het beter was om uit elkaar te gaan en elk een eigen weg te gaan. Korte tijd was er geen vriendin voor Sjinkie en genoot hij van het vrijgezellenleven. Toch was dit maar voor korte duur, want al snel kwam hij een nieuwe liefde tegen.

Chanti is de nieuwe vriendin van Sjinkie Knegt

Chanti is sinds 2022 de nieuwe vriendin van Sjinkie Knegt. De twee hebben elkaar leren kennen via Instagram. De twee pakten de relatie rustig op, waarbij ze elkaar twee of drie maal per week zagen. Daarnaast waren er natuurlijk aan de kant van Sjinkie kinderen waar goed rekening mee werd gehouden. Zij hebben Chanti zeker niet al op de eerste dag ontmoet. Chanti is werkzaam als model en is een aantal jaren jonger dan Sjinkie. Ze hebben dan wel een rustige start gemaakt samen, maar al snel gingen zij ook als een speer. Chanti bleek namelijk al snel zwanger te zijn.

Voor de derde keer vader

Het lijkt heel serieus te zijn tussen Sjinkie Knegt en zijn vriendin Chanti. In november 2023 maakte het stel bekend dat Chanti in verwachting was. Op dat moment was zij 24 weken onderweg. Sjinkie wilde het geslacht van zijn derde kind geheim houden, maar Chanti was hier niet van op de hoogte en maakte bekend dat het een jongetje wordt. Volgens de laatste berichtgevingen gaat het goed met zowel Chanti als de baby

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *