Woon je al een tijdje in je huis en ben je toe aan een frisse wind in je interieur? Of misschien ben je net verhuisd en wil je het mooi thuis van maken? Maak je geen zorgen; je interieur een make-over geven vereist geen enorm budget of al te veel moeite. Met de juiste tips kun je je huis met minimale inspanning en kosten de frisse nieuwe look geven die het verdient. Hier zijn vijf slimme tips om je interieur een make-over te geven:

1. Kies accentstukken

woonkamer-groene-bladeren-behang

Accentstukken maken elke kamer visueel interessanter en kunnen gebruikt worden om de kleuren van andere meubels naar voren te halen. Een geweldige manier om je huis een nieuwe look te geven zonder de bank te breken is door een of twee accentstukken toe te voegen die alles bij elkaar brengen. Zoek naar voorwerpen die opvallen door kleur, vorm of textuur. Als je een stuk vindt dat je echt aanspreekt, gebruik het dan als anker voor de rest van de inrichting van de kamer. Een erg leuke manier om dit te doen is door fotobehang Bimago aan te brengen.

2. Creëer contrast met kleur

Een geweldige manier om een ruimte visueel interessant te maken is het gebruik van contrasterende kleuren. Kies twee basiskleuren voor je interieur: twee tinten uit tegenovergestelde uiteinden van het spectrum – zoals zwart en wit – en gebruik ze in de hele kamer voor een maximaal effect. Je kunt ook spelen met verschillende tinten binnen elke kleur, zodat geen twee stukken er precies hetzelfde uitzien, maar elkaar toch perfect aanvullen. Dit creëert direct contrast en maakt het een gebalanceerd geheel.

3. Integreer natuurlijke elementen

minimalistische-woonkamer

Natuurlijke elementen in je interieur zorgen voor een rustgevende, huiselijke sfeer. Kamerplanten zijn bijvoorbeeld een goedkope manier om leven in elke kamer te brengen en tegelijkertijd de luchtkwaliteit te verbeteren! Bovendien zijn ze er in alle vormen, maten en kleuren, waardoor ze gemakkelijk in bijna elk ontwerp te integreren zijn – zelfs als er niet veel natuurlijk licht is waar je woont! Door hier en daar wat potplanten toe te voegen kun je een saaie ruimte direct opfrissen en tegelijkertijd de broodnodige zuurstof geven!

4. Speel met textuur

Door verschillende texturen toe te passen in je interieur krijgt het meer diepgang en warmte. Denk aan hoogglans, natuursteen, grof of juist heel fijn hout en textuurstoffen zoals fluweel, fur throws, grof geweven meubelstof en tapijten. Door deze elementen in verschillende delen van je huis te verwerken creëer je een instant gezellige vibe! Deze texturen zorgen niet alleen voor visuele aantrekkingskracht, maar ook voor comfort bij het loungen na een lange werkdag!

5. Geef aandacht aan verlichting

hang-lampen-woonkamer

Goede verlichting is essentieel bij het stylen van elk interieur, want niets ziet er goed uit als niet alles goed verlicht is! Door het plaatsen van een of enkele strategische opgestelde verlichtingsarmaturen verandert de sfeer onmiddellijk.

Met deze vijf tips moet het niet meer zo moeilijk zijn om je interieur een make-over te geven! Dus ga je gang – word creatief en heb plezier terwijl je een prachtig interieur creëert dat weerspiegelt wie jij bent als persoon!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *