Helemaal alleen reizen in Duitsland is gemakkelijk en leuk. De treininfrastructuur is goed, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je ergens alleen strandt, en het land is over het algemeen bijzonder veilig voor de eenzame avonturier. Hier is een lijst met tips voor de onafhankelijke reiziger in Duitsland.

1. Je verblijf boeken

laptop-bed-hotel

Het eerste wat je moet beslissen, is het type accommodatie dat het beste bij je past. Misschien geef je de voorkeur aan een gezellig hostel waar je andere reizigers kunt ontmoeten en nieuwe vriendschappen kunt sluiten. Deze optie is vaak betaalbaar en biedt een levendige sfeer waar je gemakkelijk contact kunt leggen met medereizigers.

Als je liever wat meer privacy en comfort wilt, kun je kiezen voor een hotelkamer. Veel hotels hebben speciale aanbiedingen voor solo reizigers, waardoor je kunt profiteren van eenpersoonskamer tarieven. Zo kun je genieten van je eigen ruimte en tegelijkertijd profiteren van de faciliteiten en services die het hotel te bieden heeft.

Een andere interessante optie is het boeken van een vakantiehuis in Sauerland bijvoorbeeld. Dit kan vooral handig zijn als je van plan bent om langer op één plek te verblijven. Het geeft je de vrijheid om je eigen maaltijden te bereiden en een thuis weg van huis te creëren.

Bij het boeken van een verblijf is het ook belangrijk om de locatie zorgvuldig te overwegen. Wil je dicht bij de bezienswaardigheden van de stad zijn? Of geef je de voorkeur aan een rustigere omgeving buiten het stadscentrum? Overweeg ook de veiligheid van de buurt en de nabijheid van openbaar vervoer om gemakkelijk van de ene plek naar de andere te kunnen reizen.

Ten slotte is het altijd een goed idee om beoordelingen en aanbevelingen van andere reizigers te lezen voordat je een verblijf boekt. Dit kan je helpen om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit en de ervaringen die andere solo reizigers hebben gehad.

2. Pak zo weinig mogelijk in

reis-backpack

Als je heel weinig bagage hebt, hoef je niet te stressen om op twee koffers te letten of op anderen te vertrouwen om je te helpen met verplaatsen en dragen. Europa zit vol trappen en ook winkels die alles verkopen wat je ooit nodig zou kunnen hebben. Als je je koffer niet comfortabel met één hand kunt oppakken of over je hoofd kunt tillen, heb je te veel ingepakt. Maak gebruik van bagagekluisjes op treinstations als het moet, maar doe wat je kunt om onbelast te zijn.

3. Neem ook een nette outfit mee

Neem zo min mogelijk bagage mee, zeker, maar neem één outfit mee die een beetje sjiek is. Alleen reizen betekent niet dat je je moet verstoppen in sjofele kleren. Ga gekleed naar die cocktailbar en kijk wat voor avontuur de stad te bieden heeft.

4. Het huis uit

Een van de geneugten van alleen reizen is dat je tot 10 uur kunt uitslapen als je dat wilt, maar zorg er toch voor dat je genoeg cultuur opdoet. Zelfs als je iets langer blijft liggen dan gepland, hoef je je geen zorgen te maken dat dat museum of die historische plek er al heel lang is en er ook rond lunchtijd zal zijn. Doe extra je best om op leuke terrasjes te eten en doe dezelfde dingen die je ook zou doen als je met een maatje reist. Het is geen schande om alleen te zijn en als je er op uit bent, is de kans groter dat je je nieuwe beste vriend(in) ontmoet.

5. Ga naar een festival

muziek-festival-avond-licht

Er zijn heel veel muziekfestivals in Duitsland, van heavy metal tot Wagner-opera’s. Zoek er een uit die het soort muziek speelt dat je leuk vindt. Zoek er een uit die het soort muziek speelt waar jij van houdt en ga op zoek naar je stam. Goed openbaar vervoer naar afgelegen plaatsen maakt het gemakkelijk om je te verplaatsen, en online forums die kampeer- of transportplaatsen vermelden, maken het gemakkelijk om vrienden te maken voordat je er bent.

6. Ga op reis

Duitsers zijn dol op rondleidingen en steeds meer musea, attracties en zelfs buurten bieden rondleidingen in het Engels aan. Doe mee, officieel of gewoon door in de buurt mee te lopen. Zelfs als je geen Duits spreekt, is het verbazingwekkend hoeveel je kunt begrijpen uit gebaren en intonatie. Je kunt op zijn minst genieten van de vreemdheid van je collega’s in de reisgroep. Het gaat allemaal om de verhalen die je later kunt vertellen, toch?

7. Verwen jezelf

moderne-sauna

In Duitsland zijn de basistaken van het reizen eenvoudig genoeg om niet al te veel van je dag in beslag te nemen. Trakteer jezelf op een dagje sauna, ga naar de film in de luxe bioscoop met drankjes service op je stoel, blijf buitensporig lang hangen rond je favoriete schilderijen of ga gewoon mensen kijken of lezen in het park.

8. Maak een plan. Of doe het niet.

Duitsland is een groot land. Niet zo groot als de VS, Australië of Canada, maar wel een van de grootste van Europa. In een week van Berlijn naar Hamburg naar München naar Keulen is mogelijk, maar het zou vermoeiend zijn, tenzij je het type persoon bent dat energie krijgt van treinreizen van zes uur. Een van de voordelen van alleen reizen is dat je behendig genoeg bent om door de kieren van de reguliere toeristische ervaring heen te glippen. Als je langer op één plek blijft, kun je dat nog verder ontdekken.

OOK INTERESSANT

1 Comment

 1. Hello
  Wow, this post is a fantastic guide to exploring Solo Reizigers in Duitsland. The tips on off-the-beaten-path destinations are especially insightful. As a newcomer to content writing. I’m eager to learn and improve. Your valuable feedback on my writing skills would be greatly appreciated.
  Blog URL: https://means2madness.com/travel/international/europe/krakow-hidden-gem-of-poland/
  Thanks for sharing such informative content!
  Best Regards
  Nidhi Gupta

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *