Is duurzaamheid iets wat bij jou hoog in het vaandel staat? Er zijn verschillende manieren om je steentje bij te dragen aan een meer duurzame maatschappij en een fijnere leefomgeving. Wij hebben uitgezocht wat je zoal kunt doen voor een meer duurzame samenleving. Van het volgen van opleidingen tot dingen die je in je eigen huis kunt doen, wij vertellen het je allemaal. Lees meteen verder voor onze tips.

Doe een opleiding omgevingswet

lezen-tablet

Wil je graag een betere leefomgeving voor iedereen? Denk dan eens aan de opleiding omgevingswet. Met deze opleiding leer je samen te werken met zowel de gemeente als andere bestuursorganen en burgers om zo tot betere oplossingen voor de leefomgeving te komen. Als je jouw leefomgeving wilt verbeteren, is dit zeker een geschikte optie.

Afvalscheiding

Afvalscheiding is iets wat al een tijdje gebeurt, maar nog niet iedereen doet dit. Ben jij al bewust je afval aan het scheiden? Mocht dit nog niet zo zijn, dan kan hiermee beginnen ook zorgen voor een meer duurzame samenleving. Scheid het GFT-afval, plastic, papier en glas van elkaar, zodat deze weer makkelijker hergebruikt kunnen worden. Via de website van je gemeente kun je meer lezen over afvalscheiding, hoe het daar in zijn werk gaat en op welke dagen het afval wordt opgehaald.

Pak vaker de fiets

witte-sportieve-fiets

Het is niet altijd nodig om de auto te pakken. Zo kun je een kleine boodschap gewoon op de fiets doen of als je wat verder weg hebt afgesproken gebruik maken van het OV. Dat is beter dan enkel de auto pakken. Dit scheelt je tevens een hoop geld, want benzine is vrij duur.

Zet elektronica zoveel mogelijk uit

Hoeveel apparaten staan er dagelijks op stand-by in je huis? Dit kunnen er wel meer zijn dan je zelf in de gaten hebt. Zet daarom alle apparaten uit als je ze niet gebruikt. Je draagt niet alleen bij aan een beter milieu, maar bespaart ook nog eens een hoop energiekosten. Ook goed voor je portemonnee dus.

Doe een opleiding ondermijning

boek-hand-studie

Ook de opleiding ondermijning helpt je bij te dragen aan een betere maatschappij. Zo leer je de verschijningsvormen, oorzaken en gevolgen van ondermijnende criminaliteit. Je bekijkt wat risicogebieden binnen de gemeente zijn en hoe je ondermijning op bestuurlijk niveau kunt aanpakken, waarbij je leert samenwerken met veiligheidspartners.

Voorkom verspilling van eten

Ga je boodschappen doen? Zet dan van tevoren op een lijstje wat je nodig hebt. Waarom je dit het beste kunt doen? Op deze manier weet je precies wat je wel en niet nodig hebt, waardoor je voorkomt dat je dingen koopt die je eigenlijk helemaal niet gaat eten. Zo kun je verspilling van eten voorkomen. Je hebt ook verschillende zaakjes die groenten en fruit in een ietwat andere vorm aanbieden. Deze wordt vaak niet in de supermarkt verkocht, omdat ze niet hun originele vorm hebben. Toch doet dit zeker niet af aan de smaak. Deze is namelijk precies hetzelfde. Door ook vervormde groenten en fruit te eten, voorkom je dat het wordt weggegooid.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *