Amsterdam is misschien wel de mooiste stad – een top 10 lijstje is in ieder geval niet compleet zonder onze hoofdstad. Het is dan ook geen verbazing dat al bijna 900,000 mensen in de hoofdstad wonen. Misschien dat jij al één van deze Amsterdammers bent die in de stad woont en een nieuw appartement wil, of misschien kom je van buiten de stad en wil je je bij hen komen voegen. Een studio appartement is voor starters en personen die geen grote beurs hebben een uitstekende keuze.

Hoe vindt je zo’n studio appartement?

kleine-woonkamer-studio-appartement

Zo’n appartement zoeken is altijd moeilijk gevonden in Amsterdam. De stad is een populaire bestemming om te wonen en de huizenmarkt is op dit moment in Nederland aan de krappe kant. Om je zoektocht gemakkelijker te maken, zou je Rentola kunnen proberen voor een studio apartement Amsterdam. Op deze site kan je filteren op studio appartementen in Amsterdam of andere steden in de regio. De zoektocht naar een plekje dat bij jou past is zo in ieder geval simpel. Kopen of huren kan allebei en je hebt zelfs de mogelijkheid daarop te filteren.

Waarom Amsterdam fijn is

In Nederland zijn veel mooie plekken om te wonen, en Amsterdam hoort daar zeker bij. De stad kent een rijke geschiedenis en heeft veel plekken waar je de crème de la crème van de Nederlandse cultuur kan ervaren. In het concertgebouw zijn elke avond prachtige voorstellingen te beleven en in het Rijksmuseum kan je het beste van de Nederlandse kunstelite zien. Er zijn nog duizend andere plekken in Amsterdam die de moeite waard zijn, dus zodra eenmaal in de stad woont kan je ze gemakkelijk één voor één af. Misschien vindt je nog wel een ware verborgen parel waar je hoge ogen mee kan gooien.

Nog één voordeel: Amsterdam is goed centraal gelegen. Vanaf Amsterdam Centraal ben je in principe binnen een uur in andere grote steden zoals Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Ook buiten de Randstad ben je relatief gemakkelijk voorzien – Nijmegen in het oosten van het land doe je amper langer over: in 80 minuten ben je in 024.


De voordelen van een studio appartement


1. Goedkopere huur

studio-slaapkamer

De kosten van het bezitten of huren in Amsterdam blijven stijgen, maar wonen in een studio-appartement geeft je de kans om in de stad te wonen zonder meteen kapitalen te moeten betalen. Sterker nog, als je kiest voor een studio, kan je misschien zelfs op een iets exclusievere plek wonen – waar je compenseert voor ruimte maak je het goed qua locatie. Besparen op onroerend goed en reiskosten klinkt als een win-winsituatie.

2. Eenvoudig multi-tasken

Als je in een studio appartement woont, is het veel gemakkelijker om meer dan één ding tegelijk te doen. Je kan je favoriete tv-programma kijken terwijl je je appartement schoonmaakt, of koken en ondertussen een goed gesprek voeren met je partner en of je vrienden. Plus: hoe lekker is het om je partner zich uit te zien sloven in de keuken als hij of zij op zondagochtend een lekker ontbijtje voor je maakt?

3. Het is makkelijk ingericht en onderhoudenstudio-woonkamer

Het opzetten en onderhouden van de studio is vrij eenvoudig doordat je relatief gezien minder ruimte hebt om mee aan de slag te gaan. In plaats van veel meubels te kopen om een ​​grote ruimte te vullen, heb je de gelegenheid om een aantal écht goede meubels te kopen waar je langer dan een paar jaar plezier van hebt. Bovendien scheelt het ook in de papieren op het moment dat je besluit nieuw laminaat of tapijt te kopen: doordat er minder vierkante meters zijn, ben je dus ook minder kwijt aan die kosten.

4. Energiezuiniger

Een kleinere woonruimte is een enorme troef als je wilt besparen op energiekosten. Je studio warm houden in de winter en koel in de zomer kost veel minder tijd en moeite, waardoor je die forse stookkosten vaarwel kunt zeggen.

5. Het is gewoon gezellig

studio-keuken

Een klein appartement is veel gemakkelijker gezellig te maken. Het hebben van een groot huis klinkt in theorie fijn, maar als je in de winter ’s avonds op de bank zit en het een beetje gezellig wil maken, is dat geen gemakkelijke opgave! Een klein huis daarentegen is goed te doen: een paar kaarsjes op het bijzettafeltje en wat sfeerverlichting en het voelt vaak al ontzettend knus aan.

Tot slot

Er is wat ons betreft dus reden genoeg om een mooi studio appartement in Amsterdam te zoeken. Het is niet zonder reden dat de hoofdstad een populaire bestemming is om te wonen en we begrijpen dan ook volledig de wens om dat zelf ook te willen. Heel veel succes met het vinden van een mooie plek die je thuis kan noemen – niets is fijner dan een plek dat écht van jou is.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *