Hoe tech-savvy ben jij eigenlijk en wat heeft dat met je leeftijd te maken? We gaan ervan uit dat jongere generaties zich meer thuis voelen in de online wereld. Je hoeft niet achter te lopen omdat je ouder wordt. Daarom kan de technologie die je gebruikt veel onthullen over hoe technisch je bent en minder over hoe oud je bent.

Gratis stockfoto met aan het kijken, afspraakje, bank

Wat je technologische leeftijd over jou vertelt

We vinden mensen die nieuwere technologieën gebruiken over het algemeen moderner en we schatten ze jonger dan mensen die oudere technologieën gebruiken. Dit komt doordat nieuwe technologieën worden geassocieerd met jeugdigheid en levendigheid, terwijl oude technologieën worden gezien als verouderd en ouderwets. Wat zegt  de technologie die je gebruikt over je leeftijd?

Als je gebruikmaakt van…

Een vaste telefoon in huis: Je bent vermoedelijk ouder dan 35. Vaste telefoons worden gezien als ouderwets. Op kantoor gebruiken we ze nog wel vaker. Er is niets mis met het gebruik van een vaste lijn, het is tenslotte een prima communicatiemiddel, maar het zegt wel iets over je leeftijd.

Kabel-tv: Je bent waarschijnlijk ouder dan 35 jaar. Van de NPO-kijkers is inmiddels 75% ouder dan 50. Onder de 35 jaar kijken mensen steeds minder televisie. Tv’s worden steeds meer gezien als ouderwets. Veel huishoudens hebben een tv, maar deze wordt gebruikt om te streamen en voor entertainment. Het is ten slotte nog steeds een belangrijk tijdverdrijf. Millennials en Gen-Z kijken naar streamingdiensten zoals Netflix, HBO en Videoland. Ook on demand kijken naar tv-programma’s is populair, maar deze worden via mobiele apparaten bekeken.

Een flip telefoon: Je bent boven de 40. De fliptelefoon was ooit het toppunt van technologie, maar ze zijn inmiddels vervangen door smartphones met een groter scherm, zonder toetsenbord. Als je nog steeds een flip telefoon gebruikt zul je niet overkomen als trendy of modern.

Een laptop: Je bent tussen de 20 en 50. Laptops worden steeds populairder, dus als je er een gebruikt, ben je op de hoogte van de laatste trends. Desktop computers worden veel minder gebruikt door jongeren, met uitzondering van gamers.

ipad-iphone-oortjes

Een iPod: Je bent waarschijnlijk boven de 40. iPods waren ooit de must have onder jongeren. Inmiddels zijn ze net als de Discman en de Walkman weer uit de mode. De meeste jongeren gebruiken inmiddels smartphones om muziek te luisteren via een streamingservice zoals Spotify, Youtube of Deezer. Als je in 2022 een iPod gebruikt, vind je het niet zo belangrijk om bij te blijven met de laatste trends.

Een tablet: Je bent ergens tussen de 30 en 50. Tablets worden steeds populairder onder verschillende leeftijdsgroepen, ouders kopen vaak tablets voor kinderen. Als je een tablet gebruikt ga je mee met trends, maar wil het niet per se zeggen dat je jong bent.

Een smartphone: Je bent waarschijnlijk tussen de 20 en 65. In Nederland bezit 95% van de jongvolwassenen een smartphone. Ongeveer 75% van de Nederlanders heeft thuis of op het werk toegang tot een smart device. Van mensen tussen de 65 tot 75 jaar heeft 55% een smartphone, boven de 75 jaar is dat slechts 27%.

Omarmen van nieuwe technologieën

De technologie die je gebruikt zegt veel over je leeftijd. Jongeren omarmen nieuwe technologieën eerder, terwijl oudere generaties ze niet alleen als een gevaar zien. Als je oudere technologieën gebruikt, hoef je je zich geen zorgen te maken, je bent niet de enige. Het kan prettig zijn om op de hoogte te blijven van de laatste trends, je kunt een upgrade naar nieuwere technologieën overwegen. Hoe meer je weet over nieuwe technologie, hoe meer je de voordelen zult waarderen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *