Nu het voetbalseizoen is aangebroken, denkt iedereen maar aan één ding: naar de plaatselijke pub gaan om met een biertje naar de voetbalwedstrijd te kijken! Maar tegenwoordig voelt het soms niet meer veilig om naar een bar te gaan. Waarom dan niet thuis van het voetbalseizoen genieten? Tapbier is immers een goedkope en handige optie om vanuit je eigen woonkamer te genieten van het meest verse bier van de beste kwaliteit.

Ben je geïnteresseerd om meer te weten? Lees dan verder om te weten te komen hoe u uw eigen thuistapsysteem opzet.

Waarom kiezen voor getapt bier?

bier-tap

Er is toch niets beters dan een koud biertje open te trekken terwijl u naar de wedstrijd kijkt op het grote scherm? Of toch niet? Bier uit blik of fles is een heerlijke en handige manier om bier te drinken. Maar, wat als er een betere manier was?

Als het voetbalseizoen nadert, waarom dan niet een thuis tapbier vaten-systeem opzetten? Een thuistapinstallatie is de beste manier om thuis te ontspannen en te genieten van het meest verse en lekkere tapbier van de tap!

Tapbier van het fust is bovendien goedkoop en eenvoudig te installeren. En met biervaten voor thuis kunt u creatief zijn met het tappen van bier. Vrienden en familie zullen het heerlijk vinden om echte, bar-achtige pintjes te drinken!

Hoe kan ik thuis tapbier schenken?

verschillende-craft-biertjes

Als u thuis tapbier wilt schenken, zijn er een paar verschillende manieren om dat bier uit het vat in uw glas te krijgen. Een standaard tapinstallatie pompt koolzuurgas (CO2) in uw vat. Dit gas duwt het bier uit het vat in een bierleiding, waar je het bier met een tapkraan in een schoon glas kunt tappen voor die perfecte schuimkraag. Sommige tapsystemen gebruiken een mengsel van CO2 en stikstofgas.

Je kunt ook een kegerator gebruiken, ook bekend als een fust-koelkast. Dit type koelkast is een op zichzelf staande tapsysteem. Veel fustkoelkasten voor thuisgebruik zijn voorzien van wieltjes, zodat je ze door je huis kunt rijden. Je kunt zelfs kiezen voor een kegerator voor buiten.

Dan zijn er nog de bierbars. Een bierbar is een omgebouwde vrieskist met bovenopening. Een bierbar zijn in alle opzichten identiek aan fustkoelkasten, behalve dat ze veel groter zijn. Veel groter dan een fustkoelkast kunnen bierbarren meerdere vaten opslaan, zodat je tijdens het voetbalseizoen een heuse kleine thuisbar kunt beginnen.

Onze laatste optie is de meest eenvoudige – een fustpomp of tapkraan. Deze opstelling gebruikt enkel zuurstof of lucht om het bier naar buiten te pompen. Daardoor is tapbier dat in een vatpomp wordt bewaard niet goed houdbaar en wordt het snel plat. Je moet je vat ook omringen met veel ijs, anders wordt het bier warm en begint het schuimig te worden. Niemand houdt van een warm biertje!

Je kunt ook fustpompen kopen die gebruik maken van een druktank en een drukregelaar of een fust. Bij deze pompen is dat vervelende met de hand pompen niet meer nodig. Deze fustkoelkast bewaren je getapte bier ook langer door het beter gekoeld te houden.

Wat heb ik nodig?

tap-bier

Zoals we al eerder aangaven, heb je, afhankelijk van het gekozen thuistapsysteem, alleen een CO2-fles nodig en een of andere pomp.

Als je net begint met een thuistap systeem, is het beter om biertap complete set te kiezen. Deze optie heeft meestal alles wat je nodig hebt om thuis je eerste thuistap op te zetten: een 1-kraans droogkoeler/bierkoeler houdt je tapbier vers en klaar om te serveren, een CO2 fles die het bier koolzuurvrij houdt, een koeler met een tapkraan om je het perfecte biertje te laten tappen, en alles wat je verder nog nodig hebt om thuis bier te tappen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *