Niet meer helemaal tevreden met je tuin? Dan wordt het misschien wel hoog tijd voor een nieuwe tuin. Door een paar aanpassingen te doen kun je jouw tuin al een compleet nieuwe uitstraling geven. Waar je allemaal aan kunt denken en hoe je dit dus kunt aanpakken? Lees snel verder, wij zetten het voor je op een rijtje!

Maak een schets

In de wilde weg beginnen met het veranderen van je tuin heeft vaak weinig zin. De voorbereiding is namelijk van groot belang. Een van de dingen die je kunt doen als je graag een nieuwe tuin wilt realiseren, is het maken van een schets. Wat wil je precies met je tuin? Wil je beschikken over een tuinhuis of terrasoverkapping? En hoe groot mag het terras worden? Het zijn allemaal dingen waar je van tevoren al goed over na kunt denken. Probeer eens een duidelijke schets te maken met hoe jij jouw plannen voor je ziet.

Bepaal wat je zelf doet en gaat uitbesteden

tuinpad-houtstrooisel

Als je echt van plan bent om je hele tuin te renoveren, is het goed mogelijk dat je hier hulp bij nodig hebt. Je zou hierbij kunnen denken aan het inschakelen van een hovenier. Hoewel een hovenier veel klussen kan oppakken, is het vaak ook weer niet nodig om alles door deze persoon te laten doen. Vaak zijn er ook klussen die je zelf eenvoudig op kunt pakken. Hier kun je dan weer geld mee besparen, wat uiteraard altijd mooi meegenomen is. Ga dus eens na wat je graag wilt uitbesteden en wat je zelf gaat doen.

Andere bestrating

Jouw tuin een andere uitstraling geven? Vervang je bestrating! Door andere bestrating aan te leggen ziet jouw tuin er in één klap al heel anders uit. Voor bestrating heb je eindeloos mogelijkheden, dus zorg ervoor dat je er goed de tijd voor neemt om verschillende opties te bekijken.

Nieuwe beplanting

tuinieren

Als je graag een nieuwe look wilt creëren met jouw tuin, is ook nieuwe beplanting onmisbaar. Hierbij kun je natuurlijk denken aan kleine beplanting, maar ook aan grote. Om erachter te komen wat je mooi vindt, kan het geen kwaad om hier veel inspiratie voor te verzamelen. Kijk eens bij meerdere tuinwinkels of zoek op het internet naar inspiratie. Zo kan het makkelijker worden om te bepalen wat je nou daadwerkelijk wilt en wat niet. Hierbij is het natuurlijk ook van belang hoeveel ruimte je in de tuin hebt. Zorg dus in ieder geval voor een goede basis voordat je met de beplanting begint!

Kindvriendelijk maken

Heb je kinderen? Dan is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat de tuin een kindvriendelijke, veilige omgeving voor hen is. Dit kun je op meerdere manieren doen. Ten eerste zou je eraan kunnen denken om leuke speeltoestellen in de tuin te plaatsen. Zo geef je jouw kinderen de gelegenheid om lekker buiten te gaan spelen. Denk bij leuke speeltoestellen bijvoorbeeld aan trampolines, een glijbaan, schommel of klimrek. Als je van plan bent om wat speeltoestellen in de tuin te zetten, dan is het goed om te zorgen voor een zachte ondergrond zoals bijvoorbeeld kunstgras of rubberen tegels. Zo voorkom je dat jouw kinderen heel hard vallen.

Als jij het hoog tijd vindt voor een nieuwe tuin, kunnen deze bovenstaande dingen je wellicht alvast een eindje op weg helpen. Zo zorg jij ervoor dat jouw gloednieuwe tuin er straks prachtig bij ligt!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *