Houd jij van een strakke uitstraling in je interieur en wil je dit nu ook doorvoeren in je tuin? Het handige aan een strakke, moderne tuin is dat het weinig onderhoud nodig heeft en dat het er snel netjes en verzorgd uit ziet. Toch heb je kans dat het er snel saai uitziet; gebruik daarom de voorbeelden in dit artikel ter inspiratie om een stijlvolle en strakke tuin te creëren!

Grote tegels

Mooie tegels zijn natuurlijk de basis voor je strakke tuin. Het beste kun je dan kiezen voor mooie, grote tegels. Ga dan bijvoorbeeld voor tegels in de kleur antraciet. Dit zal ervoor zorgen dat er gelijk een moderne look ontstaat, maar het creëert tegelijkertijd ook een erg ruimtelijk effect. 

Ga voor groen

tuin-onderhouden

In een moderne tuin mogen planten zeker niet ontbreken. Veel mensen denken dat dit snel voor een rommelig beeld zorgt, maar dit hoeft niet! Zo kun je kiezen voor siergrassen, of voor planten die alleen groene bladeren hebben. Wil je wel graag bloemen in je tuin? Dan zijn witte bloemen een goede keuze in een strakke tuin. Koop en plant dan bloembollen en je hebt mooie frisse bloemen in je moderne tuin staan wanneer ze uitkomen.

Vlonders

Voor nog meer variatie kun je kiezen om vlonders in je tuin te leggen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk een mooi terras creëren. Vlonders zijn een soort houten tegels of planken die je makkelijk in verschillende patronen kunt neerleggen. Het leuke aan vlonders in een strakke tuin is dat het meer sfeer geeft terwijl je tuin wel zijn moderne uitstraling behoudt.

Grind of kiezels

tuinpad-houtstrooisel

Je ziet tegenwoordig veel tuinen die alleen nog maar bestaan uit tegels. Dat is dan natuurlijk ook weer niet de bedoeling! Je kunt bijvoorbeeld de tegels afwisselen met grind of kiezels. Een optie is om een looppad van grind of kiezels te maken of alleen de randen van de tuin ermee af te werken. Zo creëer je wat speelsheid terwijl de tuin wel strak blijft.

Metalen accenten

Geef je strakke tuin een extra boost door metalen accenten toe te voegen. Het industriële gaat namelijk erg goed samen met een strakke, moderne stijl. Kies bijvoorbeeld voor een tuinmeubel met metalen accenten of plaats een tuinhaard als eyecatcher. Je kunt de metalen accenten natuurlijk ook naar voren laten komen in de tuinverlichting.

Vergeet de schutting niet

tuin-terras-gezellig

Je kunt ook de schutting betrekken bij de tuin om de strakke vormgeving ervan nog meer te benadrukken. Overweeg bijvoorbeeld eens om je schutting zwart te verven. Dit klinkt heftig, maar wanneer je het goed in balans brengt met de rest van de tuin is dit een erg mooie optie. Nog geen schutting? Overleg dan met de buren of zij misschien ook een schutting willen; er zijn namelijk een aantal zaken waar je dan rekening mee moet houden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *