Bij het boeken van een vakantie krijg je ook altijd de vraag of je een reisverzekering af wilt sluiten. Meestal stel je deze dan ook op maat samen bij het soort reis dat je gaat maken. Er zijn echter ook mensen die regelmatig reizen en over een doorlopende reisverzekering beschikken. Zo weten ze zeker dat ze altijd goed verzekerd op pad gaan. Toch is het afsluiten van een reisverzekering niet iets wat je dagelijks doet en zijn er nog genoeg mensen die dit geheel verzuimen. Daarom vind je in dit artikel drie handige tips bij het afsluiten van een reisverzekering.

1. Heb ik wel een reisverzekering nodig?

reizen-bergen-hike

Er is nog altijd een redelijk grote groep mensen die zich afvragen of een reisverzekering überhaupt nodig is. Toch wordt wel aanbevolen om dit bij elke reis te doen. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren. Wat nou als er plotseling iemand in je directe omgeving overlijdt? Of als je zelf ernstig ziek wordt en daardoor niet kan gaan? Dan is het toch zonde als je straks al het geld kwijt bent? Dat zijn dingen waar je natuurlijk liever geen rekening mee houdt, maar het kan ook de realiteit zijn. Dan wil je wel de juiste voorbereidingen hebben getroffen.

2. Kortlopend of doorlopend?

Het fijne van een reisverzekering is dat je deze zowel kortlopend als doorlopend kunt afsluiten. Je hoeft dus niet jaren aan een verzekering vast te zitten als je een keer op vakantie gaat. Wanneer je slechts incidenteel eens op vakantie gaat, dan is het ook helemaal niet nodig om maandelijks premie te betalen voor een reisverzekering. Een kortlopende verzekering is onder de streep echter vaak wel duurder, omdat je ook voor de flexibiliteit moet betalen.

Of je kiest voor kortlopend of doorlopend is vooral een afweging die je moet maken op basis van het aantal keren dat jij per jaar op vakantie gaat. Als je jaarlijks slechts één keer gaat en er zelfs jaren zijn dat je helemaal niet op reis gaat, dan is het niet rendabel om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ga je echter als gezin drie keer of alleen vier keer per jaar op vakantie? Dan heb je de premie er zo uit.

3. Let op de onderlinge verschillen

vliegtuig-vleugel

Reisverzekeringen kunnen onderling erg sterk met elkaar verschillen. De premies lopen dan ook sterk uiteen. Bij de één ben je met enkele tientjes per jaar klaar, terwijl je voor de andere verzekering ruim tweehonderd euro per jaar kwijt bent. Logischerwijs zijn er dan ook wel verschillen in dekking te vinden. Vraag jezelf daarom goed af hoeveel je maximaal aan de reisverzekering uit wilt geven en welke dekking hierbij past. Dit is per situatie verschillend. Stel, je bent ongeneeslijk ziek en wilt graag nog een lange reis maken. Dan is het prettig als je een goede dekking voor medische kosten en een eventuele vervroegde terugreis hebt. Je weet immers niet hoe het met je gezondheid zal gaan en dan zijn dit kosten waar je je verder niet druk om wilt maken.

Zet voor jezelf op een rijtje wat je nodig hebt en begin met vergelijken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *