Wanneer je in de zomer in je tuin zit, dan wil je natuurlijk graag dat deze mooi groen van kleur is en er levendig uitziet. Een grote variatie aan planten zorgt voor een dat leven in de tuin. Planten trekken weer verschillende dieren aan zoals vlinders en vogels. Toch kan het lastig zijn om je tuin levendig te maken en te houden. In deze blog geven wij je 3 tips hoe jij een levendig eco systeem kan creëren in je tuin.

Laat de tuin groen ogen

huis-tuin-terras

Door gebruik te maken van veel verschillende soorten planten zal de tuin al gauw groener ogen. Logisch natuurlijk. Combineer verschillende soorten planten en bomen om zo een mooi geheel te creëren. Wil je net een stapje extra doen? Neem dan een groen dak op je platdak of tuinhuis voor dat extra beetje groen in de tuin. Om de tuin in leven te houden moet je ervoor zorgen dat de tuin dieren aantrekt. Het is namelijk een feit dat de tuin dieren nodig heeft om te overleven door bijvoorbeeld bijen die de bloemen bestuiven. Zo blijft je tuin mooi groen en kun je het op de natuurlijke beloop laten. Toch moet je wel een beetje groene vingers hebben want af en toe moet er toch in de tuin gewerkt worden om bijvoorbeeld het gras te maaien of het onkruid te wieden.

Indeling van de tuin met een gazon

binnentuin-grasveld-palm-planten

Bij een groene tuin hoort natuurlijk ook een gazon. Maar een gazon kost wel wat extra moeite, het moet namelijk gemaaid worden. Je kunt er ook voor kiezen om maar een klein gedeelte van de tuin te bekleden met gazon zodat je er niet uren tijd aan kwijt bent. Maai zeker niet te vaak je gras, want dit zorgt ervoor dat je de insecten en de groei van de bloemen verstoort. Het beste moment om je gazon te maaien is juni en september. Toch kan het lastig zijn om een indeling te bedenken voor je tuin. Hiervoor kun je een hovenier inschakelen van Gras en groen. Zij helpen je bij een gepaste indeling te vinden die aansluit op al je wensen. Daarnaast kunnen ze je ook richtlijnen geven over hoe je het beste de tuin kunt verzorgen.

Kortom, het is niet altijd even makkelijk om een mooie groene tuin te creëren maar het is zeker mogelijk. Bedenk goed hoe je de indeling van de tuin wilt hebben en vraag desnoods op hulp bij een hovenier. Zolang je maar veel gebruik maakt van planten dan wordt het vanzelf een mooie groene oase!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *