Het kleinste kamertje. Zo wordt het toilet vaak genoemd. Als het goed is, breng je er niet al te veel tijd door. Toch is het aan te raden om je sanitaire ruimte een aantrekkelijk design te geven. Ten eerste voor je eigen aangename verblijf. Ten tweede voor de visite die je ontvangt. Dit artikel vertelt je hoe je het kleinste kamertje omtovert in een mooi kamertje.

Tip 1: Maak het toilet gezellig

white ceramic pedestal sink

De eerste stap naar je toilet 2.0 is door iedereen te zetten. Het vraagt geen grote investering. Je hoeft niet te zagen, te timmeren of te breken. Met een paar kleine ingrepen maak je het toilet al een stuk gezelliger.

Kamerplanten

Groen op het toilet geeft een warme en welkome sfeer. Zet een of meer kamerplanten neer. Kies voor een hangplant als er geen randen of plankjes zijn. De natuurlijke uitstraling van de kamerplant schept rust en frisheid. Welke planten geschikt zijn op een toilet? Bamboe en chrysanten staan bekend om hun luchtzuiverende werking. Ze doen het ook goed zonder al te veel zonlicht. Die combinatie maakt beiden zeer geschikt.

Kleur

De groene revolutie bereik je niet alleen met flora. Ook met de verfkwast voeg je eenvoudig tinten groen toe. Een aanrader is het om houten elementen te combineren met dit groen. Een wc-bril van hout. Een toiletrolhouder van hout. Houten lijstjes aan de wand ter decoratie. Omdat groen, wit en groen perfect matchen, creëer je eenheid. Eenheid is een belangrijk design-principe.

Kalender

Veel mensen lezen graag wat op het toilet. Een goede gastheer heeft een tijdschriftenrek aan de wand. Een kalender is ook een goed idee. Er verschijnen ieder jaar leuke scheurkalenders. Kies je voor Donald Duck of voor een moppenkalender?

Tip 2: Design en comfort

toilet-kamer

Frisheid en comfort zijn inkoppertjes als het om het toilet gaat. Maar comfort en design zijn ook belangrijk.

Hangend toilet

Een hangend toilet ziet er mooi en strak uit. Om optimaal comfort te bieden, monteer je hem op de juiste hoogte. 40 cm – gemeten vanaf de tegelvloer – gold jarenlang als ideaal. Maar de gemiddelde mens wordt steeds langer. Vandaar dat de perfecte pot tegenwoordig op 43 cm hangt. Niet te laag en niet te hoog.

Bedieningspaneel

Voor een strak resultaat kies je voor een inbouwreservoir. De stortbak is dan mooi weggewerkt. Kies voor een handig bedieningspaneel. Het is net waar je smaak naar uit gaat. De een houdt van ronde knoppen, de ander van rechthoekig. Kwaliteit is ook belangrijk. Gaat het indrukken soepel? Ook na honderd spoelbeurten nog?

Extra features

Als je er echt voor wilt gaan, neem je nog wat extra features. Denk aan een toilet met spoel- en föhninstallatie. Met één druk op de knop wordt je onderlichaam gereinigd. Makkelijk ook voor mensen met een fysieke beperking. Andere mogelijkheden zijn de softclose toiletbril en de voorverwarmde toiletbril (met nachtlampje). Voor de ware gadgetfreak is er het slimme toilet. Lees onze tips voor het kopen van een nieuw toilet.

Tip 3: Aandacht voor persoonlijke verzorging

badkamer-roze-hout

In een toilet is vaak te weinig ruimte voor een uitgebreide wastafel. Dat is ook niet erg. Aan een fonteinmeubel heb je genoeg om je handen te wassen of een slokje water te drinken. Voor de allerkleinste kamertjes is er het wandfonteintje.

Zeep en gastendoekjes

Zorg dat er altijd genoeg zeep is. Een handpompje is hygiënischer dan een stuk zeep. Gastendoekje leg je frisgewassen op een stapeltje klaar. Vergeet niet een kleine wasmand in de hoek te plaatsen voor het deponeren van het gebruikte textiel. Gastendoekjes zijn gastvrijer dan een handdoek voor openbaar gebruik.

Spiegel

Op een top toilet mag een spiegel niet ontbreken! Toiletbezoek is een uitgelezen kans om je haar te fatsoeneren en om te checken of je kraagje recht zit. Voor deze kleine APK kies je een mooie ovale of ronde spiegel uit. Zorg er wel voor dat hij goed gepositioneerd is. Niemand houdt ervan om zichzelf te zien als hij op de wc zit.

Welk toilet kies jij?

Dit artikel was vooral bedoeld als inspiratie. Welke toilet heeft jouw voorkeur? Er zijn zoveel opties. Smeed de ideeën die jou het meeste aanspreken tot een plan.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *