Kleine baby’s worden groot. Het is echt zo. Gelukkig maar aan de ene kant, dit zorgt weer voor nieuwe avonturen en een nieuwe fase. Als je met veel zorg een babykamer hebt ingericht komt de dag dat er een andere versie welkom is. Dit kan al op de leeftijd van 6 jaar zijn. Je dochter die helemaal weg van paarden is. Of je zoon die alles van dino’s weet en dit ook het liefste op zijn kamer heeft. Met deze 3 tips kun jij de kinderkamer eenvoudig veranderen.

Kies voor behang wat je kunt verven

behang-hout-wit-slaapkamer

Behangen is een klusje die je het liefste goed doet en niet te vaak. Vliesbehang is ideaal als je een kamer wilt veranderen. Eenmaal netjes en strak aangebracht, kun je iedere gewenste kleur verf aanbrengen. Van zachtroze tot twee kleuren met een grafisch dessin. Mochten de muren na verloop van tijd onder de vingers, krassen of viltstiftstrepen zitten dan is dit snel te verhelpen. Met een verfroller en verf kun je de muren weer spic en span maken.

Als je voor vliesbehang kiest wat een patroontje heeft, geeft dit een leuk effect op de muren. Je kunt ook voor een strakke look gaan. Of deel de muur in twee delen. De bovenkant van de streep krijgt een andere kleur als de onderkant. Zo heb je meer dynamiek in de kinderkamer.

Een ander dekbed geeft al veel effect

Bij een ouder kind past ook een groter bed. Het babyledikantje is toch echt te klein. Je kunt voor een peuterbed kiezen of voor een groter bed. Kies twee leuke dekbedhoezen uit en je zult zien dat de kamer er meteen al anders uitziet. Of heeft jouw kind geen probleem met hoger slapen? Dan is een hoogslaper ook nog een leuke optie.

Onder de hoogslaper kun je een bureau installeren met een fijne bureaustoel. Meteen klaar om aan de studie te gaan en lekker aan de hobby te zitten in de vakantie.

Verf de meubels op de kinderkamer

verf-kwasten

Veel standaard kasten van baby’s zijn wit. Als jouw kind veel van roze, grijs of een andere kleur houdt, kun je de meubels heel goed in deze kleuren verven. Ontvet de kast goed en schuur deze eerst voor je het oppervlakte met verf gaat behandelen. Een goede verf hiervoor? Kijk dan eens naar krijtverf! Dit geeft een heel leuk effect aan je meubels. En ook nog duurzaam!

Ook de deuren op de slaapkamer kun je met een likje verf een metamorfose geven. Het verven van deuren is een secuur werkje. Voor het mooiste resultaat verf je deze liggend. Waarbij je eerst de ene kant saust en deze goed laat drogen voor je de achterkant verft.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *