Als je je badkamer wilt upgraden, kunnen een paar kleine veranderingen een groot verschil maken. Hoewel je misschien niet het budget hebt om grote veranderingen in je badkamer aan te brengen, zijn er genoeg kleine dingen die je kunt doen om er een luxe badkamer van te maken. Een lekkere geur kan er in bijdragen dat je ruimte meer ontspannend en rustgevend aanvoelt. Een goede geur helpt bij het creëren van een sfeer waarin mensen zich goed voelen om in die ruimte aanwezig te zijn. Als je alles uit de kast wilt halen met geuren, dan zijn er verschillende soorten essentiële oliën die in de lucht kunnen worden verspreid of in een kaars of luchtverfrisser kunnen worden gedaan.

Luxe toilet

badkamer-roze-hout

Het vervangen van je toilet lijkt misschien een grote onderneming. Er zijn echter zoveel beschikbare opties waardoor het makkelijker is dan je denkt. Het maakt niet uit of je nu op zoek bent naar een upgrade of een oud toilet wilt vervangen die niet meer goed werkt. Het is belangrijk om voldoende toiletpapier in je luxe toilet te hebben. Je weet nooit wanneer gasten komen en gebruik maken van het toilet. Een goede vuistregel is om ervoor te zorgen dat je altijd ten minste twee rollen papier bij de hand hebt, één voor regelmatig gebruik en één voor gebruik door gasten. Hoe schoon we onze badkamers ook proberen te houden, er zullen altijd ziektekiemen op de loer liggen op oppervlakken zoals toiletten en gootstenen, vooral omdat ze de hele dag en nacht constant worden gebruikt. Een manier om dit tegen te gaan is door een desinfecterende toiletborstel in de buurt te houden, zodat je deze regelmatig in deze ruimtes kunt gebruiken voordat je deze zelf gebruikt of anderen toegang geeft. Overweeg ook om indien mogelijk een dispenser voor toiletbrillen aan te schaffen. Dit maakt het nog hygiënischer door iedereen bij elk bezoek zijn eigen individuele dekking te geven.

Behang

Je kunt niet fout gaan met behang. Het is een klassieke toevoeging aan elke badkamer en zal er altijd elegant, modern en luxueus uitzien. Het is ook extreem duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Bij het kiezen van je patroon moet je op zoek naar iets dat past bij de stijl van je huis. Als je bijvoorbeeld een ouderwetse badkamer in boerderijstijl heeft met antiek ogende armaturen, dan zijn bloemmotieven perfect. Aan de andere kant, als je huis modern of minimalistisch meubilair heeft, zijn geometrische patronen misschien beter geschikt voor je ruimte. Het is ook belangrijk om te overwegen wat voor soort textuur of kleurenschema het beste werkt voor dit project, omdat deze details bepalen of het er goed uitziet in je ruimte en hoeveel onderhoud het in de loop van de tijd vereist.

Wandkraan

badkamer-modern-cream

Als je op zoek bent naar een manier om je badkamer er nog luxer uit te laten zien, dan is het toevoegen van een wandgemonteerde kraan wellicht de oplossing. Wandkranen zijn meestal duurder dan traditionele kranen omdat ze extra arbeid en materiaal vergen om te installeren, maar als dit iets is dat je zou willen toevoegen, dan kan het de prijs zeker waard zijn.

Stoel

Als je de ruimte hebt, kan een kleine stoel in de badkamer een fijne plek zijn om te zitten en te ontspannen. De extra zitplek kan handig zijn als er geen ruimte is voor een bank of kruk. Je zou het ook als extra opbergruimte voor handdoeken kunnen gebruiken. Een ding om in gedachten te houden bij het kiezen van je stoel is de stijl van je badkamer. Als het een ouderwetse uitstraling heeft, kies dan iets dat bij die esthetiek past zoals leer. Als je iets moderner of strakker wilt, kies dan voor iets zonder franjes zoals armleuningen of kussens.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *