Zou jij ook graag het interieur van je huis willen veranderen, maar vind je het lastig hoe je dit moet aanpakken? Je huis een nieuwe uitstraling geven kan dan ook op veel verschillende manieren. Wil je het groots uitpakken, door bijvoorbeeld een uitbouw in je woning te creëren, een dakkapel plaatsen, of wil je de badkamer of keuken vernieuwen? Hier komt vaak veel bij kijken. Wanneer je niet veel geld tot je beschikking hebt voor een grote verandering, kun je met wat kleine aanpassingen je woning ook als nieuw eruit laten zien! 

Schoon en fris

person in yellow shirt pouring water on clear glass

Voordat je met een make-over kunt starten, is het handig voorafgaand hieraan je huis eens goed op te ruimen en schoon te maken. Gooi ook spullen weg die je eigenlijk al heel lang niet gebruikt hebt. Vaak liggen er meer spullen in je huis dan je doorhebt, puur omdat je de helft vaak niet eens meer nodig hebt of al jaren geleden vervangen hebt door iets anders. En dat is niet alleen jammer van de ruimte die die spullen in beslag nemen, maar het is ook niet rustgevend voor je hoofd. Ga dus eens een keer goed je huis bij langs, ruim goed op, maak schoon en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Er wordt niet voor niets gezegd dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd!

Planning

werk-laptop-lijstje

Hierna is het belangrijk om te bedenken over de make-over. Wat wil je allemaal aanpassen en wat niet? Misschien kan je niet wachten, nu je hebt bedacht om nieuwe spullen te kopen, om naar de winkel te rennen en van alles in te slaan. Maar toch is dat niet handig om te doen. Hierdoor loop je namelijk grote kans dat je allerlei spullen koopt die van zichzelf erg leuk zijn, maar die in je huis wellicht helemaal niet mooi staan. Of dat de spullen op zich leuk zijn, maar dat het bij elkaar juist helemaal niet zo leuk staat. Op die manier krijg je alsnog een rommelig geheel in je huis, terwijl het veel fijner is wanneer alles goed bij elkaar staat. Dat staat netter en geeft meer overzicht.

Accessoires

witte-bloemen-nachtkastje

Kleine veranderingen in je huis hebben vaak grootse effecten. Verander daarom bijvoorbeeld eens de accessoires in je huis, en je zult zien dat je woning gelijk een hele andere uitstraling heeft. Leg bijvoorbeeld een mooi, vloerkleed neer, vervang de kussens die je op de bank hebt liggen, en schaf mooie planten en bloemen aan. Wissel kleine en grote planten af, en ook echte en kunstplanten. Hiervoor kun je onder andere terecht bij droogbloemen groothandel. Groen in je huis staat altijd goed!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *