Het nieuwe jaar is al even begonnen! Toch ben je nog op tijd, om te kijken of je de zaken voor het nieuwe jaar goed op orde hebt. Heb je bijvoorbeeld al gebruik gemaakt van een website als Zorgkiezer.nl, om te checken of je bij de goedkoopste zorgverzekeraar zit? De zorgverzekering is dit jaar duurder geworden, wat het vergelijken ervan des te meer de moeite waard maakt. In dit artikel vind je vijf tips die je op weg helpen om 2022 goed te beginnen!

Tip 1: kijk nog eens naar je zorgverzekering van 2022 

man-laptop-card-reader

Hoewel overstappen van zorgverzekering in 2022 niet meer mogelijk is, althans niet als je voor dit jaar je dekking wilt veranderen, kan het bekijken van de verzekering verstandig zijn. Let bijvoorbeeld goed op de dekking die de zorgverzekering in het buitenland biedt. Op basis van de geboden dekking kan blijken dat het verstandig is om een aanvullende reisverzekering af te sluiten. Behandelingen worden niet altijd volledig gedekt in het buitenland. Overstappen van verzekeraar kan nog wel, als je de oude verzekering in december hebt opgezegd. 

Tip 2: vergelijk verschillende energieleveranciers

Niet alleen de premie van je zorgverzekering nam toe. Ook energie is duurder geworden in 2022. Met name de prijs van gas is fors gestegen. Deze stijging wordt gedeeltelijk gecompenseerd vanuit de overheid. Het voorkomt energiearmoede in Nederland. Toch is het verstandig om te kijken of het voor jou loont om over te stappen naar een andere aanbieder.

Tip 3: loop je andere verzekeringen nog eens na

contract-ondertekenen

Ook handig: loop je verzekeringen nog eens na! Bepaal op basis van je bankafschriften waar je verzekeringen afgesloten hebt in het verleden. Mogelijk heb je een verzekering jaren geleden afgesloten, maar blijk je deze nu niet meer nodig te hebben. Het kan je op jaarbasis al snel enkele tientallen euro’s besparen.

Tip 4: ruim je kledingkast op en verkoop oude kleding

Los van de besparingen die je bereikt door je contracten bij verzekeraars en de energieleverancier te vergelijken, kan ook het opruimen van de kledingkast wat opleveren. Ruim de kleding op en verkoop kledingstukken die je het afgelopen jaar nauwelijks gedragen hebt.

Tip 5: maak een plan voor 2022

agenda-planning

Stel persoonlijke doelen voor 2022! Geen goede voornemens, maar concrete doelen die je ook daadwerkelijk kunt halen dit jaar. Schrijf ze op en evalueer eens per maand of ze nog haalbaar zijn. 

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *