Mobiele telefonie is in de afgelopen decennia enorm gegroeid en uitgebreid. Van de eerste klaptelefoons van Nokia tot de slanke, draagbare smartphones van tegenwoordig. Inmiddels zijn we alweer toe aan de volgende stap: de introductie van 5G-technologie. Wat houdt 5G precies in en wat zijn de mogelijkheden voor consumenten?

5G-technologie

man-koptelefoon-lachen

5G is de opvolger van 4G-technologie, en zal een snellere en stabielere internetverbinding mogelijk maken. Hierdoor zullen de laadtijden van websites en apps korter worden, en kan er meer data tegelijkertijd verwerkt worden. Maar 5G biedt meer dan alleen een snellere internetverbinding: het zal ook nieuwe mogelijkheden bieden op het gebied van bijvoorbeeld Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR).

Esim

Een belangrijke ontwikkeling die de introductie van 5G mogelijk maakt, is de komst van de eSIM. Een eSIM is een elektronische simkaart, die in tegenstelling tot de fysieke simkaart niet meer hoeft te worden geplaatst of verwijderd. Deze nieuwe technologie is al beschikbaar op een aantal smartphones, waaronder de nieuwste iPhone-modellen. Zo zijn de nieuwste iPhone-modellen (de iPhone 12, 12 mini, 12 Pro en 12 Pro Max) zijn uitgerust met een eSIM IPhone. Dit betekent dat de simkaart digitaal wordt opgeslagen op de telefoon zelf. Dit biedt verschillende voordelen, zoals meer ruimte in de telefoon voor andere toepassingen en de mogelijkheid om meerdere nummers te gebruiken op één toestel.

Mogelijkheden voor consumenten

digitale-handtekening-telefoon-vrouw

Met de komst van 5G en de eSIM biedt de toekomst van mobiele telefonie vele nieuwe mogelijkheden voor consumenten. Zo zullen augmented en virtual reality-toepassingen steeds vaker worden gebruikt, waardoor bijvoorbeeld winkelen of reizen in een geheel nieuwe dimensie zal plaatsvinden. Maar ook op het gebied van online gaming, streaming en het werken op afstand biedt 5G grote voordelen. Naast deze ontwikkelingen zal ook de manier waarop we ons abonneren op mobiele telefonie veranderen. Met de komst van de eSIM hoeven we niet meer naar de winkel te gaan om een fysieke simkaart op te halen, maar kunnen we ons abonneren op onze mobiele telefoon. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om van provider te veranderen, omdat je geen fysieke simkaart meer hoeft te vervangen.

Het toekomstperspectief

Kortom, de toekomst van mobiele telefonie is veelbelovend, met nieuwe technologieën zoals 5G en de eSIM die ons veel nieuwe mogelijkheden zullen bieden. Voor iPhone-gebruikers betekent dit dat ze met de nieuwste modellen alvast zijn voorbereid op de toekomst van mobiele telefonie. Wanneer je gaat kijken naar een nieuwe telefoon is het belangrijk om te kijken naar telefoons die geschikt zijn voor providers die 5G ondersteunen.

Hierbij is het verstandig om te letten op de dekking, snelheid en prijs van het netwerk, maar ook op aanvullende diensten die worden aangeboden. Als je bijvoorbeeld veel internationaal reist, is het handig om een provider te kiezen die eSIM’s ondersteunt en meerdere telefoonnummers op één eSIM kan aanbieden. Als je veel gebruikmaakt van streamingdiensten en virtual reality, dan is een provider met een stabiel 5G-netwerk belangrijk.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *