Heb je een trap in je woning? Dan kan het zo zijn dat deze zo nu en dan, of misschien wel altijd, als een hindernis aanvoelt. Zeker wanneer bewegen niet (meer) zo gemakkelijk gaat, kan die trap je behoorlijk tegen gaan staan, of er zelfs voor zorgen dat je de indeling van je huis omgooit om hem zoveel mogelijk te kunnen vermijden. Of misschien overweeg je er zelfs wel door te verhuizen? Gelukkig hoef je het in de meeste gevallen helemaal niet zo ver te laten komen. Want een trap, dat hoeft echt geen hindernis te zijn.

Altijd maar weer die trap

Beweeg je je gemakkelijk, dan sta je er misschien helemaal niet bij stil hoe vaak je op een dag in je eigen huis de trap op en af loopt. Je doet het als vanzelf, zonder bij na te denken, en erg veel moeite kost het je niet. Misschien vind je hem soms vervelend, als je met je armen vol naar boven moet, of wanneer er meubels naar boven moeten worden gesjouwd, maar verder staat die trap je bepaald niet in de weg.

Dat verandert echter als bewegen lastig is. Dan wordt die trap opeens een heuse hindernis. Eentje die je liever zo min mogelijk neemt, omdat het zo lastig gaat. Omdat het je pijn op kan leveren, je er hulp bij nodig hebt, of omdat je je er gewoon niet meer zo veilig bij voelt. Juist dan merk je hoe vaak je op een dag eigenlijk van boven naar beneden en andersom zou willen.

Hoe los je het op?

witte-trappen

Gaat de trap steeds lastiger, dan zijn er verschillende oplossingen die je kunt overwegen. Er zijn mensen die besluiten de indeling van hun woning te veranderen, zodat er ook beneden een badkamer en slaapkamer komen. Zo hoef je nauwelijks de trap meer op. Kostbaar is dat wel, en een beetje zonde ook; zo is er een deel van je huis waar je niets meer mee doet.

Verhuizen is ook een optie, maar eveneens een kostbare. Zeker wanneer je huis verder helemaal naar je zin is, vind je het misschien ook wel erg jammer om het om deze reden achter te laten.

De makkelijkste, goedkoopste en minst ingrijpende oplossing is een traplift plaatsen. Er zijn steeds meer mensen die trapliften kopen, zodat zij comfortabel in hun woning kunnen blijven wonen, zonder hun leven of woning verder aan te hoeven passen. Een traplift is snel geplaatst, past op vrijwel iedere trap en levert je binnen een dag al veel gemak en comfort op. Meer informatie over trapliften vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/. Is dit ook voor jouw woning de beste oplossing?

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *