Bij het maken en versturen van je trouwkaarten komt heel wat meer kijken dan alleen maar een kaart op de post doen. We onderzochten de 7 grootste etiquette fouten bij uitnodigingen voor een bruiloft.

1. Te laat opgestuurd

Kaartje van Kaartje2Go

Kijk naar je trouwdatum en tel acht weken terug (voor een huwelijk zonder bestemming). Dit is de uiterste datum waarop je je uitnodigingen moet posten om je gasten voldoende tijd te geven te RSVP-en en eventuele reisplannen te maken. Heb je een huwelijk op een bestemming? Tel 12 weken terug, zodat je gasten zich niet opgejaagd voelen en kunnen rondkijken voor de beste reisprijzen. Als je op Kaartje2go jouw kaarten voor 20:00 in 4 makkelijke stappen maakt, dan worden ze dezelfde dag nog verstuurd! Overigens is de eerste kaart ook nog eens gratis!

2. Een onjuiste begintijd vermelden

trouwkaart-cartoon-stijl-binnenkant

Kaartje van Kaartje2Go

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een begintijd van de ceremonie aan te geven die vroeger is dan je gepland hebt, kun je die gedachte misschien heroverwegen. Als er één ding is dat bruiloftsgasten weten, is het vroeg op te komen dagen bij een huwelijksceremonie. Als je de ceremonie om 17.00 uur wilt beginnen, verwacht dan dat de gasten tussen 16.30 en 16.45 uur arriveren en niet later dan 17.15 uur naar het gangpad gaan. Zeg je tegen de gasten dat de ceremonie om 16.45 uur begint, dan zullen ze dichter bij 16.00 uur komen en een uur wachten op je grootse entree.

3. Niet duidelijk maken wie er uitgenodigd wordt

Het gaat allemaal om de namen op de voorkant van de envelop. Als je een echtpaar uitnodigt maar niet hun kinderen, gebruik dan niet “Familie van der Gugten”. Zet in plaats daarvan “Mevrouw en Meneer van der Gugten” wat impliceert dat zij de enige twee genodigden zijn. Als je iemand met een gast uitnodigt, schrijf dan zeker “& gast” op de envelop, of zet de naam van zijn of haar significante andere als je die kent. Nodig je de hele familie uit? Schrijf dan “Familie van der Gugten” met de namen van de kinderen op de regel onder die van hun ouders.

4. Niet alle nodige informatie vermelden

trouwkaart-chique-zilver

Kaartje van Kaartje2Go

Een goed geïnformeerde gast is een blije gast, dus zorg ervoor dat je je gasten op de hoogte houdt. Vermeld de datum, tijd en plaats van de ceremonie – naast andere belangrijke details – op je trouwkaart. Als je receptie op dezelfde plaats zal zijn, vermeld dan “receptie volgt” om de gasten te laten weten dat ze nergens anders heen hoeven. Als je een receptie op een andere plaats houdt, kun je dat op de uitnodiging vermelden of, formeler, een receptiekaart drukken met de tijd en plaats.

5. Geen postzegel op de reserveringsenvelop

trouwkaart-chique-zilver-binnenkant

Kaartje van Kaartje2Go

Als je wilt dat je gasten een reserveringskaart terugsturen, zorg er dan voor dat de envelop voorgeadresseerd is en een postzegel bevat. Betekent dit dat je een heleboel extra postzegels moet kopen? Ja. Maar je gasten vragen te betalen om te antwoorden (ook al is het maar een enkele postzegel) is een no-go.

6. Vermeld je registerinformatie

bruid-bruidegom-bergen-natuur-hand-in-hand-bruiloft

We weten allemaal dat je je register informatie niet op je uitnodiging moet zetten, maar dat betekent niet dat je ze helemaal moet negeren. Zet in plaats daarvan de link naar je website (niet direct naar je register) op een informatiebijlage. Zorg er dan voor dat de register tab op je site duidelijk aangegeven is, zodat gasten hem gemakkelijk kunnen vinden.

7. Geen reserveringsinstructies geven

Vergeet geen “reserveer tot” datum op je trouwkaarten. Geef je gasten drie tot vier weken om je te laten weten of ze aanwezig zullen zijn. De reservering datum moet minstens twee weken voor je huwelijk liggen, zodat je de cateraar een preciezere schatting kunt geven. En, natuurlijk, laat je gasten weten hoe ze hun reservering kunnen doorgeven.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *