Heb je al een lange tijd niets aan je tuin veranderd en vind je het hoog tijd voor wat nieuws? Dan kan het goed zijn om aan de slag te gaan met het restylen van je tuin. Als we het hebben over het restylen van je tuin, kun je aan verschillende dingen denken. Om jou wat inspiratie te geven, zetten wij hieronder wat ideetjes op een rij.

Nieuw tuinmeubilair

tuin-stoelen-veranda

Als je graag jouw tuin een andere uitstraling wilt geven, dan kan het goed zijn om nieuw tuinmeubilair te overwegen. Zeker als jouw huidige tuinmeubelen al verouderd zijn en echt aan vervanging toe zijn, is dit een aanrader. Tuinmeubelen bepalen namelijk voor een groot deel hoe het er in jouw tuin uit komt te zien. Denk dus eens na naar waar je allemaal over wilt beschikken. Met tuinmeubilair kun je verschillende kanten op. Zo kun je denken aan een mooie loungeset of tuintafel, maar zijn ook een tuinbank of ligbedden mogelijkheden om over na te denken.

Nieuwe beplanting

Naast nieuw tuinmeubilair in de tuin kun je ook denken aan nieuwe beplanting. Beplanting bepaalt mede de sfeer in de tuin en het is daarom belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden. Kies daarom vooral voor iets nieuws, zeker als je al een lange tijd weinig aandacht hebt besteed aan de beplanting in je tuin. Nieuwe beplanting kan wonderen doen voor de uitstraling van je tuin, dus ga hier zeker mee aan de slag.

Gazon van kunstgras

kunstgras-tuin-gemiddelde-grootte

Als je beschikt over een gazon met gezaaid gras, dan weet je als geen ander dat dit je veel tijd kan kosten om goed te onderhouden. Als jij graag een onderhoudsvriendelijke tuin wilt hebben, kun je daarom ook denken aan een gazon van kunstgras. Kunstgrassen in de tuin zijn zeer populair en dat is niet zomaar zo. Kunstgras lijkt heel veel op echt gras, waardoor het haast niet te onderscheiden is. Er zit echter wel een groot verschil in onderhoud, want kunstgras hoef je nauwelijks te onderhouden in vergelijking met echt gras. Het is dan ook zeker iets waar je over na kunt denken. Naast het feit dat het maar weinig onderhoud nodig heeft, kan het jouw tuin ook een leuke uitstraling geven.

Overkapping

veranda-tuin-hout-loungeset

Is jouw tuin ruim in opzet en zou je het fijn vinden om ook overdekt in de tuin te zitten? Dan kan het goed zijn om een overkapping te overwegen. Niet alleen zorgt dit voor een toffe uitstraling, ook is een overkapping zeer functioneel. Je kunt hierdoor namelijk het hele jaar door van de buitenlucht genieten. In de koude wintermaanden zou je er dan bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om wat heaters te plaatsen, zodat je warm blijft. De overkapping is leuk in te richten. Zo kun je hier meubilair en decoratie toevoegen, zodat het een leuke plek wordt om tijd te spenderen.

Decoratie

Als je jouw tuin wilt restylen, kun je ook denken aan het toevoegen van andere decoratie. Er zijn verschillende manieren om jouw tuin te decoreren. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een tuinschilderij, tuinkabouter, sculpturen, lichtslinger of vogelhuisje. Met behulp van wat leuke decoratie geef je de sfeer in je tuin een boost.

Kortom: het restylen van je tuin is op diverse manieren mogelijk. Deze ideeΓ«n hierboven kunnen je wellicht wat meer inspiratie geven. Door je tuin te restylen zorg je ervoor dat jouw tuin een andere uitstraling krijgt en er weer mooi bij komt te liggen. En hoe leuker jouw tuin eruitziet, hoe fijner het ook is om hier veel tijd te spenderen. Als jouw tuin inmiddels al best verouderd is, kan het dus geen kwaad om na te denken over het restylen van je tuin!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *