Streaming websites als NPO of Videoland bieden een uitstekende manier om je luie weekend te vullen, maar ze komen met bepaalde beperkingen. Omdat deze bedrijven nog steeds licentie-overeenkomsten per land sluiten, kunnen veel van de TV shows waartoe je toegang zou willen hebben en die je zou willen bekijken, tot een bepaalde geografische regio zijn vergrendeld.

Zelfs als je naar een ander land reist en je favoriete programma’s wilt inhalen, kun je geconfronteerd worden met een irritante foutmelding dat je er niet bij kunt terwijl je daar bent. Gelukkig is er een manier om deze vervelende locatie beperkingen te omzeilen, zodat je je favoriete programma’s kunt bekijken in welk land je je ook bevindt.

Hoe kun je je favoriete shows overal vandaan streamen?

laptop-man

De eerste methode om overal jouw shows te kunnen kijken zou het installeren van een VPN verbinding zijn. Met een VPN of Virtual Private Network kun je via het Internet een veilige verbinding met een ander netwerk tot stand brengen. In heel eenvoudige bewoordingen verbindt een VPN je toestel (PC of mobiel) met een andere computer (een server genoemd) ergens op het Internet en stelt je in staat op het web te surfen met de internetverbinding van die computer. Dus als de server in een ander land is opgezet, lijkt het alsof je uit dat land komt.

Er zijn veel mobiele apps die VPN diensten aanbieden, maar we raden je aan een van de bekendste te installeren, zoals bijvoorbeeld ExpressVPN.

Download de app, log in met je emailadres en tik op de witte knop om verbinding te maken met een VPN. Je kunt kiezen om verbinding te maken met een server uit een bepaald land door op de kleinere Kies Locatie knop te tikken.

ExpressVPN is 7 dagen gratis beschikbaar, daarna moet je je abonneren op een plan. Gelukkig is er ook nog een gratis VPN programma te downloaden!

Verberg je IP adres

laptop-buiten-werken

Als je om een of andere reden geen VPN wilt gebruiken, is er nog een alternatief. Je kunt een browserextensie installeren die je IP adres verbergt en daarmee ook je GPS coördinaten. Met deze hulpmiddelen kun je verkeer door een proxy server leiden en zo je IP verbergen.

Je kunt Proxmate eens proberen, hoewel je om het aan boord van je mobiele toestel te krijgen een extra app moet installeren. Haal de Yandex browser uit de play store en installeer dan Proxmate via deze link. Tik van daaruit op de blauwe Add to Chrome knop om het in je browser te installeren. De extensie stelt je in staat inhoud te deblokkeren, maar schermt je computer ook af van vervelende indringers. Er is een ruime keuze aan kanalen waarvoor je toegang kunt vragen en je kunt ze per land doorzoeken. Weet wel dat Proxmate werkt op abonnementsbasis.

Onthoud één ding, al deze TV platforms zijn voortdurend bezig hun apps aan te passen om dit soort geo-busting technologie te blokkeren. Een goed voorbeeld daarvan is de Hola app. Dus als iets stuk gaat of niet meer bruikbaar is, kan dat betekenen dat je moet wachten op een fix. Of een andere oplossing gaan gebruiken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *