Kun jij wel wat ontspanning gebruiken? Je hoeft vaak helemaal niet zo lang in de auto, de trein of het vliegtuig te zitten om tot rust te komen. Overweeg bijvoorbeeld het huren van een vakantiehuis op Ameland eens. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen, hebt er alle ruimte om bij te komen op het strand en strijkt er ’s avonds neer op een van de gezellige terrassen in de verschillende dorpjes. Overigens is niet alleen een vakantie op Ameland het overwegen waard. Je zou ook kunnen kijken naar vakantiewoningen en accommodaties op een van de andere Waddeneilanden. Schiermonnikoog, Texel en bijvoorbeeld Terschelling trekken jaarlijks duizenden toeristen. Zeker in de weekenden met mooi weer!

De must-sees tijdens een vakantie op Ameland

Een van de dingen die je gedaan moet hebben tijdens een vakantie op Ameland is wadlopen. Er zijn verschillende organisaties die je de mogelijkheid bieden om samen met een ervaren gids het Wad op te gaan. Je treft hier tal van verschillende dieren, die je op het land wellicht niet eerder gezien hebt. Daarbij is het een hele belevenis om met een groep te gaan wadlopen.

Ook leuk is een tocht met een robbenboot. Op het moment dat de zandbank nabij Ameland droogvalt, zal je hier zeehonden treffen. Zij gebruiken de opgedroogde zandbank om uit te rusten en te genieten van het mooie weer. Voor jou de kans om zeehonden te spotten!

Geniet van een fraai uitzicht vanaf het strand of de vuurtoren

vuurtoren-ameland

Wist je dat je de vuurtoren van Ameland kunt beklimmen? Het is de moeite waard, daar de vuurtoren je een prachtig uitzicht biedt over het eiland en de Waddenzee. Alternatief is met een handdoek of plaid neerstrijken op het strand, wanneer de zon langzaamaan aan de horizon verdwijnt. Het is een prachtig gezicht! Zeker in het hoogseizoen zal je niet de enige op het strand zijn; het is leuk om kinderen om je heen te zien spelen, mensen in de weer ziet met hun vlieger, enzovoorts. Zo word je uitgebreid vermaakt tijdens het wachten op de zonsondergang.

Hapje en drankje aan het strand

Houd er niet van om op een kleedje te zitten? Aan het strand op Ameland vind je tal van leuke strandtenten waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje aan zee. Die restaurantjes vind je overigens ook in de dorpen op Ameland: Hollum, Nes en Buren.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *