Bij het ontwerpen van vakantiehuizen voor zowel ontspanning als permanent wonen, is een van de eerste dingen die we moeten beslissen of we een huis met één verdieping of twee verdiepingen willen bouwen. Om te beginnen zijn houten huizen met één verdieping fascinerend met hun unieke lay-out en eenvoudiger ontwerp. Als u echter een kleiner perceel heeft, wordt een gebouw met twee verdiepingen praktisch onvermijdelijk – u moet niet alleen ruimte hebben voor het huis, maar ook voor de vrije tijd erbuiten. Wat moet je weten om ervoor te zorgen dat je vakantie huisjes van twee  verdiepingen zo praktisch mogelijk wordt gepland? Hoe u de installateurs van de tweede verdieping kunt garanderen, zou u niet op een slechte manier verbazen.

Is het de moeite waard om vakantiehuizen met twee verdiepingen te installeren?

Tegenwoordig, nu de houding ten opzichte van de werkplek veel flexibeler is geworden en de mogelijkheden om te ontsnappen naar de natuur veel groter zijn geworden, is ook de behoefte aan comfort in vakantiehuizen toegenomen. Daarom kunnen we een grote verscheidenheid aan houten huizen op de markt vinden die veel meer doen denken aan moderne, permanente woningen dan aan vierkante, primitieve landhuizen. De waarheid is dat om een ruime blokhut op uw tuin perceel te kunnen installeren die voldoet aan uw behoeften voor verschillende gebouwen, het noodzakelijk is om het toekomstige project zorgvuldig te heroverwegen.

Vakantiehuizen met één verdieping kunnen een goede keuze zijn als u geen ruimte op uw perceel mist – dit betekent dat er voldoende ruimte is voor alle buitenactiviteiten (zelfs nadat het huis is gebouwd). In dit geval raden experts aan om een veel modern huisjeontwerp te overwegen, dat vaak iets meer ruimte vereist. Er zijn veel voorbeelden op het internet van hoe unieke blokhutten eruit kunnen zien als u een ruim terras, een dak of gewoon een niet-standaard huisindeling installeert. Het is ook een feit dat door te kiezen voor een zomerhuis loods met één verdieping u zich meer kunt concentreren op de unieke lay-out dan op de technische aspecten, zeer belangrijk voor huizen met twee verdiepingen.

Als het gebied van het perceel echter beperkt is en u niet alle ruimte wilt opofferen die is gewijd aan een buiten vakantie, raden we aan een huis met twee verdiepingen te overwegen. Hiermee kunt u ruimte besparen op het perceel, evenals geld voor de bouw van het huis.

Huisjes met één en twee verdiepingen: het belangrijkste verschil

houten-huis-veranda

Wanneer u beslist of een tuinhuis met één of twee verdiepingen de beste keuze voor uw perceel is, moet u zich ervan bewust zijn dat het belangrijkste verschil tussen deze opties de extra kosten van plafonds en trappen op de tweede verdieping zijn. Deze laatste moet immers niet alleen een goede uitstraling hebben maar ook van hoge kwaliteit zijn en aan alle veiligheidseisen voldoen.

Bij het ontwerpen van het plafond voor de tweede verdieping is het belangrijk om te weten dat het van zowel hout als beton kan worden gemaakt. Houten scheidingswanden hebben een veel lagere prijs omdat ze geen extra bekisting vereisen. Dergelijke scheidingswanden zijn eenvoudig te installeren en de isolatiematerialen, evenals de communicatie van het tuinhuis, kunnen worden verborgen in de vloerconstructies zelf. Toegegeven, in vergelijking met beton hebben houten vloeren één groot nadeel – de dynamische geluidsisolatie wordt in het algemeen als hun zwakke punt beschouwd. Dit probleem kan echter eenvoudig worden opgelost door een dubbele laag geharde OSB te gebruiken. Het is belangrijk om te weten dat om een houten vloer van hoge kwaliteit te installeren, het noodzakelijk is om de toekomstige belastingen goed te berekenen, anders zullen de nadelen van houten vloeren optreden. Als je besluit om zelf de vloer te leggen, luister dan zoveel mogelijk naar de experts. De concrete optie vermijdt die problemen die zich meestal voordoen wanneer werknemers een gebrek aan expertise hebben of mensen besluiten om de tweede verdieping van het huis onafhankelijk te installeren.

Trappen in het huis zijn zowel functioneel als visueel belangrijk – onbeperkte trap grootte, vormen en een ruime keuze aan materialen stellen u in staat om unieke trap ontwerpoplossingen te creëren die het interieur aanvullen. Misschien moeten de belangrijkste criteria bij het kiezen van trappen voor uw huis echter hun veiligheid en comfort zijn.

Allereerst, voordat je rond de trap kijkt, evalueer je welke ruimte je aan hen kunt toewijzen. Een brede en gedraaide trap met een modern ontwerp zal bijvoorbeeld niet de meest geschikte keuze zijn in vakantiehuizen die al een gebrek aan ruimte hebben. Ten tweede, hoewel we vaak prioriteit geven aan een origineel ontwerp bij het installeren van trappen, wordt het aanbevolen om te beginnen met de keuze van veiligheid details en de vorm van de trap. Als er bijvoorbeeld kinderen of ouderen in huis zijn, zal de mooie maar ongemakkelijke vorm van de trap hun leven veel moeilijker maken. In dit geval moet u een niet-gladde trap afdekking kiezen, zoals natuurlijk hout, tapijt of PVC-linoleum, en meer aandacht besteden aan de leuningen.

Het derde aspect dat wordt aanbevolen om te overwegen, is het ontwerp van de trap. Rekening houdend met het feit dat trappen een ding voor de lange termijn zijn, raden we aan om het meest subtiele en veelzijdige ontwerp te kiezen. In dit geval vereist het veranderen van de stijl van het huis geen verbouwing van de trap. Last but not least wordt er gekeken naar het budget voor de trap. In dit geval moeten degenen die willen besparen het idee van een uniek ontworpen trap afwijzen en vasthouden aan de eenvoudige, rechte trap optie die zijn werk perfect zal doen.

Hoe kies je een veilige trap?

De waarheid is dat we ons bij het installeren van het interieur van een huis meestal vooral zorgen maken over het toekomstige ontwerp van het interieur, maar het is noodzakelijk om te beginnen met veiligheidsfactoren. Er moet rekening mee worden gehouden dat om trappen echt veilig en comfortabel te maken, zeer nauwkeurige berekeningen moeten worden uitgevoerd voordat de installatiewerkzaamheden kunnen beginnen. Er zijn gevallen waarin een zeer kleine fout van enkele centimeters het hele ontwerp van de trap beschadigt.

Een van de belangrijkste regels op het gebied van veiligheid is dezelfde hoogte van de trap. Gezien het feit dat trappen bijzonder vroeg worden gemaakt, is misschien de belangrijkste reden voor de verschillen in de hoogte van de trap het onvoorspelbare ontwerp van het vloerniveau. Over het algemeen wordt de hoogte van de eerste en bovenste trede bepaald door de hoogte van de vloer of tussenlaag die op dat moment aanwezig is.

Ten tweede, hoewel de breedte van de treden zelf geen directe invloed heeft op de veiligheid, is de juiste verhouding van de hoogte tot de breedte van de treden een bijzonder belangrijke factor. Volgens de algemene regels is de hoogte van de treden meestal 15-19 cm. Daarom moet bij het berekenen van de verhoudingen van de stappen de afstand tussen de eerste en tweede verdieping worden gedeeld door het dichtstbijzijnde getal waarmee u de standaardhoogte kunt krijgen. Naarmate de hoogte van de treden wordt verminderd of verhoogd, verandert de breedte van de trap dienovereenkomstig: een verandering in hoogte van 1 cm verandert de breedte van de trap met 2 cm. De minimale diepte van de trede volgens de officiële voorschriften moet ten minste 22 cm bedragen, gemeten vanaf de rand tot het punt waar de nieuwe trede begint.

Het derde belangrijke aspect bij het zoeken naar veilige trappen is hun hellingshoek. Bij het ontwerpen van trappen voor vakantiehuizen met twee verdiepingen is het belangrijk om in gedachten te houden dat hun hellingshoek niet hoger mag zijn dan 45 graden. Als de hoek waaronder de huis trap schuin staat groter is, zijn de trappen alleen geschikt als ze leiden naar uiterst zelden gebruikte kamers.

Ten vierde en niet minder belangrijk is om ervoor te zorgen dat een vakantie huisjes met twee verdiepingen een veilige trap afdekking heeft. Het goed geselecteerde materiaal is antislip, dus het wordt aanbevolen om glas, natuursteen of tegels te vermijden. Waarschijnlijk zijn de minst gladde materialen die geschikt zijn voor trapbekleding natuurlijk hout, tapijt of zelfs PVC-linoleum.

Om vakantiehuizen met twee verdiepingen echt veilig te maken, is het belangrijk om ook rekening te houden met leuningen. Volgens de technische aanbevelingen is de aanbevolen veilige hoogte van trapleuningen van 80 tot 90 cm, maar als er kinderen of ouderen in het huis wonen, moet deze worden aangepast. We raden ook aan om leuningen van verticale elementen te overwegen, omdat horizontale elementen niet veilig genoeg zijn – kleine kinderen komen vaak op het idee om horizontale elementen als ladder te gebruiken.

Zijn huizen met twee verdiepingen duurder?

architect-ontwerp-huis

Gezien de prijs van vakantiehuizen met één en twee verdiepingen, moet worden benadrukt dat dit verschil meestal afhangt van de keuze van bouwmaterialen en trappen. Zoals eerder vermeld, kost het u bij het kiezen van een betonnen scheidingswand voor een installatie op de tweede verdieping meer, maar hoeft er minder aandacht te worden besteed aan belastingberekeningen en geluidsisolatie. In het geval van een houten scheidingswand zult u minder geld uitgeven aan de scheidingswand

De keuze van trappen zal de prijs echter veel meer beïnvloeden dan het gekozen type scheidingswand. De waarheid is dat, terwijl de exacte prijzen van veel structuren en items gemakkelijk online kunnen worden gevonden, trap fabrikanten meestal alleen voorlopige kosten bieden voor de vervaardiging en installatie van trappen. Dit komt omdat de uiteindelijke prijs van de trap wordt bepaald door veel belangrijke factoren, zoals de indeling, locatie, hoogte en afwerking van de trap.

Het is vrij gebruikelijk dat de kosten van het werk fluctueren als gevolg van extra factoren die tijdens het ontwerpproces worden waargenomen. Om deze reden, om de berekeningen zo nauwkeurig mogelijk te maken, wordt het aanbevolen om een huis project in te dienen bij de aannemer en de essentiële voorkeuren te bespreken. Het zal een uitgebreidere beoordeling mogelijk maken van niet alleen de kosten van toekomstige trappen, maar ook van aanvullende nuances. Het maakt het ook gemakkelijker om ervoor te zorgen dat uw ontwerp niet in strijd is met de verplichte trap installatieregels.

Volgens de gangbare praktijk variëren de gemiddelde kosten van trappen echter meestal van € 850 tot € 2.500. Het kiezen van een exclusief trapontwerp of unieke architecturale oplossingen kan deze prijs echter drastisch verhogen. De materialen die worden gekozen voor de constructie van de trap hebben hetzelfde effect op de prijs.

Voor degenen die op zoek zijn naar de eenvoudigst mogelijke trapoplossing, wordt meestal een houten trap met één niveau aanbevolen. Of ze nu de eerste en tweede verdieping verbinden of naar de zolder leiden, dit type trap is de meest economische manier om de twee verdiepingen in een rechte structuur zonder extra nuances met elkaar te verbinden. Het is goedkoper om dergelijke trappen te installeren als u dennenhout of ander naaldhout kiest voor hun productie. Anders, als u hardhout, zoals eikenhout, voor de trap kiest, zullen de totale kosten van de trap aanzienlijk stijgen – de gebruikelijke, rechte trap kost gemiddeld 900 tot 2.000 euro.

Degenen die een iets interessanter ontwerp van vakantiehuizen willen, kiezen meestal voor een enigszins wenteltrap. Het lijkt veel op een rechte trap, maar heeft meestal een enkele bocht van 90 graden. De prijs van een eenvloerse gebogen houten trap van naaldhout begint meestal bij € 1.200, en als dergelijke trappen van hardhout zijn gemaakt, kosten ze meestal meer dan € 3.000.

Iets modernere vakantiehuizen met twee verdiepingen worden meestal geïnstalleerd door een half fatsoenlijke trap te kiezen, die bestaat uit twee of drie parallelle trappen verbonden door plaatsen. Dit type trap ziet er niet alleen vrij origineel uit, maar bespaart ook ruimte. In de meeste gevallen begint de prijs van dit type semi-fatsoenlijke trap bij € 1.000 en kan oplopen tot meer dan €3.000, afhankelijk van de gebruikte constructie- en afwerkingsmaterialen.

Waarschijnlijk het duurste type trap wordt beschouwd als een wenteltrap, die meestal is gemaakt van metaal. De productie van dergelijke trappen is ook mogelijk van hout, maar een vrij complex proces verhoogt de kosten van het werk en de kosten van de materialen zelf. Vanwege hun unieke ontwerp worden wenteltrappen meestal gekozen wanneer de ruimte in de kamer waar de trappen zijn gepland de grootste is. De kosten van dit type trap beginnen vanaf 1.800 euro, maar afhankelijk van de grootte, het ontwerp en de gebruikte materialen kunnen oplopen tot meer dan 5.000 euro.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *