Een huis dat uitnodigend is – dat bezoekers uitnodigt en in de gedachten van gasten blijft hangen – maakt het zowel aangenaam als onvergetelijk. En er is een bonusvoordeel aan een huis dat uitnodigend is voor gasten: het is vaak ook meer uitnodigend voor jou! We hebben tien tips om uit te proberen waarmee je een huis kunt inrichten dat iedereen welkom heet die door de deuren wandelt – hoewel het er ook voor kan zorgen dat ze nooit meer weg willen!

1. Laat lekkere geuren in de lucht zweven

Denk aan geurkaarsen en huisparfums, of zorg op z’n minst dat er geen slechte geuren hangen. In een woonwinkel kan je in ieder geval heerlijke geuren kopen. Als het onaangenaam is, ruim de geur dan op. Pak dan misschien wat geurige planten voor een natuurlijk lekker ruikend huis.

2. Personaliseer ten minste één meubelstuk

minimalistische-woonkamer-donkere-muur

Dit is meer iets voor als je veel meubels hebt die je bij populaire en herkenbare winkeliers hebt gekocht. Door ze te personaliseren – door een hack aan te pakken of zelfs gewoon opnieuw te bekleden met een leuke stof – zal je woning niet meer aanvoelen als een catalogus maar meer als een thuis. En omdat een gast er waarschijnlijk is om zowel jou als je huis te bezoeken, zal alles wat je kunt doen om meer van je sprankelende persoonlijkheid in je interieur te brengen, ervoor zorgen dat mensen graag een poosje blijven.

3. Gebruik kleur en andere interieur trucs om ogen door je ruimte te trekken

Denk aan de eerste blik van een gast op je ruimte en besteed speciale aandacht aan de inrichting van het verste punt van die blik. Zoals het schilderen van de verste muur tegenover je voordeur in een opvallende accentkleur, het toevoegen van leuke kunst of verlichting, of iets anders dat de aandacht trekt. Dit zal mensen bijna letterlijk je huis in en door trekken, waardoor ze het gevoel krijgen dat ze nog even willen blijven en je ruimte willen verkennen.

4. Ga veel te ver met bebladerde, lange, slepende, groene pluizige gekke planten

lichte-woonkamer-beige

Dit spreekt voor zich. Veel planten brengen gewoon leven in een ruimte en laten die aanvoelen als het soort gastvrije plek waar je een middag wilt doorbrengen.

5. Ga ook overboord met zacht textiel

Misschien de meest voor de hand liggende suggestie op de lijst, maar toch is hij ongelooflijk effectief. Ga voor pluche vloerkleden of leg ze in laagjes als een kampioen. Ga voor diepe meubels, vloerkussens en zachte voetenbankjes en banken. Lijst textiel in als wandkunst. Meer ideeën voor het verzachten van kamers.

6. Verzacht rechte en harde lijnen

Veel rechte, harde lijnen – zelfs die op heel stevige moderne bekleding – kunnen er onaangenaam uitzien en werken een poging om een uitnodigende ruimte te hebben tegen. Trucs als het inpassen van ronde vloerkleden kunnen helpen, net als andere ronde voorwerpen zoals kussens, of een zachte deken over een hoek gooien om een rechte lijn te breken.

7. Unieke details

grijs-modern-interieur-woonkamer

Opnieuw gaat het erom een ruimte te creëren die aanvoelt als jou en vol is met details – ook piepkleine – die een ruimte een vol, geraffineerd gevoel geven en doen lijken alsof hij stijlvolle knuffels uitdeelt. Denk hierbij aan Woood meubels bijvoorbeeld!

8. Laat je voordeur en entree eerst de uitnodigende toon zetten

Onderschat de uitnodigende kracht van een goede stoeprand niet. De winter is voor iedereen zwaar geweest maar een snelle schoonmaak van de stoep en een fleurige welkomstmat doen wonderen. Wil je een snelle truc voor een entree om onmiddellijk uitnodigende vibes toe te voegen? Zet een grote groene bladplant vlak naast de binnenkant van je voordeur (als er een past). Gasten krijgen een flinke oogopslag van groen leven zodra je deur wordt geopend.

9. Sorteer stapels boeken

Stapels rekeningen, bijna omvallende tijdschriften en boeken zijn stressvol om te zien – zelfs voor gasten! Als je de ruimte niet altijd opgeruimd kunt houden, berg dan stapels op voor de gasten arriveren.

10. Maak het instappen rond je meubels gemakkelijk

Je vindt het misschien niet erg om een stoel aan de kant te schuiven om achter de eettafel te komen, maar gasten voelen zich gewoonlijk niet op hun gemak in ruimtes die ze niet goed kunnen doorkruisen. Vooral kleine woningen moeten op hun hoede zijn voor deze ongenaakbare boosdoener. Het idee is om de verplaatsing door je huis – van de voordeur naar de gezellige zitjes, de keuken, de badkamer en meer – obstakel-vrij te maken. Druk te grote meubels niet zo dicht op elkaar dat niemand erdoorheen kan wurmen, en leg niet zoveel vloerkussens op de grond dat gasten er als een hindernisbaan doorheen moeten kruipen. En, dit is natuurlijk moeilijk voor ouders, maar probeer het speelgoed uit de weg te ruimen om struikelen te voorkomen!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *