Vans is een merk dat, net als een van zijn grootste rivalen Converse, klein begon en het ware voorbeeld is van beginnen met weinig maar grote dingen bereiken. Iets wat de broers en zussen Van Doren zich nooit hadden kunnen voorstellen, maar tegenwoordig is Vans een van de bekendste en meest begeerde merken bij velen, niet alleen vanwege de verscheidenheid aan Vans sneakers, maar ook vanwege het comfort dat ze bieden. Daarom hebben we op Fabmagazine vandaag een blogpost te wijden aan dit grote merk door je er 10 leuke feiten over te vertellen!

Vans Anaheim Authentic 44 Deck DX

1. Het merk werd opgericht op 16 maart 1966, in de stad Anahiem, Californië. De broers Paul en Jim Van Doren openden (met hulp van 2 andere zakenpartners) een kleine winkel gewijd aan schoenen voor skaters. De naam van de winkel was Van Doren Rubber Company en op dezelfde dag als de opening verkochten ze 12 paar van het model #44 Deck Shoes (zie hierboven), nu bekend als Vans Authentic.

2. Kort daarna begon het merk schoenen voor wedstrijden te verkopen. Een van de financiers werd zelfs een professionele hardloper om de prototypes te testen.

California Vans GIF by Amanda Di Genova

3. Begin jaren 70 werd het merk populair toen het Ministerie van Defensie van de Verenigde Staten en de United States Air Force speciaal voor hen gemaakte modellen gingen bestellen.

4. Het publiek dat deze schoenen kocht was degene die het merk zijn definitieve en officiële naam gaf, Vans.

5. In 1976 verscheen het Vans #95 model, nu bekend als Vans Era. Gemaakt door Tony Alva en Stacy Peralta, twee skaters, heeft dit model extra vulling rond de kraag om het comfort van de skaters te vergroten.

Old Skool Schoenen | Zwart | Vans

6. In 1977 lanceerde het merk een ander icoon, de Style 36, tegenwoordig bekend als Old Skool (zie hierboven), het eerste paar met de herkenbare zijstreep, voorheen bekend als “jazz stripe”. Kort daarna, in 1978, werd de high top versie gelanceerd, genaamd Sk8-Hi.

7. In 1977 creëerde Vans ook het Vans #98 model, bekend als Vans Slip-On. Dit paar werd zo goed verkocht dat ze 70 nieuwe winkels openden in heel Californië.

8. In 1998 huldigde het merk de Orange County winkel in, die niet alleen de complete lijn van het merk aanbiedt, maar ook een houten Skatepark van 4.300 m2 heeft.

via skate shop vans offthewall viaskate GIF

9. De slogan “Off The Wall” betekent buiten de norm of buiten het gewone. Omdat het merk gewijd is aan skaters kan het ook off the floor betekenen.

10. Vorig jaar in 2016 vierde het merk 50 jaar! En het blijft hetzelfde succes hebben!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *