Je hebt misschien al over LED-verlichting gehoord, maar LED-paneelverlichting … het klinkt nieuw en anders. Natuurlijk is dat het ook! LED-technologie wordt nu populair en wordt veel gebruikt vanwege de verbazingwekkende energiebesparingsmogelijkheden, maar LED-paneellampen die een iets andere technologie gebruiken, zijn vrij nieuw op de markt. Desondanks wint hij met name terrein door zijn strakke uiterlijk, innovatieve functies en design. Dit moderne type verlichtingsarmatuur is ontworpen om de gebruikelijke fluorescerende plafondlampen te vervangen. Het zou ook een van de beste verlichtingsopties zijn voor binnenomgevingen, gezien het moderne ontwerp dat betere verlichtingsomstandigheden, de flexibiliteit in ontwerp, de efficiënte lichtkwaliteit, het gebruik van geweldig materiaal, de extreem lange bruikbaarheid spanne, het feit dat het uitermate duurzaam is, de verschillende kleuropties en het feit dat hij geschikt is voor meerdere toepassingen, enz. Met al deze sterke punten kan je zeggen dat LED-paneelverlichting ongetwijfeld de weg van de toekomst zal zijn. Ongetwijfeld hebben ledpanelen nadelen, maar gezien de grote voordelen ervan, kunnen nadelen worden verwaarloosd. Bekijk hier de voor- en nadelen van ledpanelen, en de keuze is aan jou!


Voordelen van LED-paneelverlichting


Flexibiliteit in Ontwerp

LED-paneellampen zijn zo ontworpen dat ze voor betere lichtomstandigheden zorgen. Met behulp van de nieuwste LED-technologie zijn ledpanelen gemaakt van lichtgewicht aluminium frames en een diffuser. Het aluminium frame is een van de belangrijkste onderdelen van ledpanelen, omdat het is ontworpen om lichtlekkage te vermijden en warmte af te voeren. De eerste laag bevat LEDs, de tweede de plaatgeleidingslamp en de derde is voor een diffuser. De diffuser zit aan de voorkant en is het meest zichtbare deel van de lamp. Zijn functie is om het licht gelijkmatig over het oppervlak te verdelen. Ook zit er een reflectorplaat direct aan de achterkant van de LED geleidingsplaat. En de stevige achterkant zorgt voor een geweldig effect op het algehele uiterlijk van de verlichtingsarmatuur.

Het beste van alles is dat het ontwerp zeer flexibel is. Omdat LED een puntachtige lichtbron is, maken LED-verlichtingsontwerpers gebruik van de combinatie van punt, lijn en vlak om paneelverlichting te ontwerpen en rekening houdend met de eisen van de klant, kunnen ze ledpanelen ontwerpen in verschillende vormen en met verschillende aantallen van lichtbronnen en verschillende lichtdeeltjes.

Ultra dun met een goede warmteafvoer

LED-paneelverlichting is superdun, ziet er eenvoudig maar stijlvol uit. Hier garanderen het ontwerp van de zijverlichting en het aluminium frame een goede warmteafvoer. De LED-paneelverlichting is ook uitgerust met een koellichaam en zorgt voor een hoog veiligheidsniveau.

Beste lichtkwaliteit

Als het gaat om de kwaliteit van het licht, als optisch materiaal, wordt een LED-geleidingsplaat gebruikt bij het maken van LED om heldere en uniforme verlichting te bieden bij aansluiting op een voeding. Hier werken geleidingsplaat en diffusor samen om een gelijkmatig verdeelde, brede en zachte verlichting te creëren. Bovendien maakt de nieuwste technologie het mogelijk om direct te starten zonder brommen, flikkeren of RF-interferentie.

Gebruik van de beste materialen voor hoge helderheid:

Het maakt gebruik van aluminium, het beste materiaal voor het frame, dat ook wordt gebruikt voor de achterkant. We weten dat LEDs zelf over het algemeen gemaakt zijn van aluminium, arsenide en gallium. Hier neemt LED-paneelverlichting een homogeen licht reflecterend paneel en een afgedicht ontwerp aan, samen met een hoogrenderende lichtgeleiderplaat en aluminiumlegeringsmateriaal, al deze samen maken het uitgangslicht effectiever en gloeiender. Ook worden onzuiverheden toegevoegd om vrije elektronen te creëren en om de geleidbaarheid van het halfgeleidermateriaal te vergroten.

Kleurenopties voor het licht

Interessant is dat dergelijke onzuiverheden ook de kleur van het licht kunnen bepalen. Op deze manier kan de favoriete kleurverlichting worden verkregen zonder het gebruik van een filter. LED-lampen kunnen ook wit licht genereren.

Lange levensduur

De levensduur van de LED is maximaal 100.000 uur, berekend als 8 uur per dag, met een theoretische levensduur van 27 jaar. En de theoretische levensduur van het LED-paneel verlicht zelfs meer dan 10 miljoen uur.

Schokbestendig

De LED-lichtbron van het paneel is gemaakt van een hars met een hoge hardheid in plaats van wolfraam draad glas, dat niet gemakkelijk beschadigd raakt. De trillingskracht is dus relatief hoog. Bovendien heeft het een goede temperatuurflexibiliteit.

Milieuvriendelijk

LED-paneelverlichting is ook een groene verlichtingstechnologie. Het bevat geen kwik, stoot geen straling uit; ook het productieproces maakt bijna geen vervuiling. Al het gebruikte materiaal kan worden gerecycled en deze recyclebare eigenschappen zijn zeer essentieel voor de duurzame ontwikkeling, economische en sociale ontwikkeling.

Geweldige controle

LED-paneelverlichting kan worden bediend via een verscheidenheid aan dynamische programma’s, omdat het kan worden gedimd in helderheid.

Lichtaanpassing

De lichtkleur van LED-paneellampen kan worden aangepast aan de verschillende behoeften en omstandigheden. Het biedt oogvriendelijk zacht licht dat het gezichtsvermogen kan beschermen zonder straling en verblinding of onaangenaam licht. Hier zijn alle kleuren matig, zodat mensen direct in het licht kunnen kijken zonder te verblinden.

Aanpasbaarheid

Het belangrijkste voordeel van LED-paneelverlichting is hun aanpasbaarheid. Vanwege hun dunheid en de manier waarop de LEDs in het paneel zelf zijn bevestigd, kunnen ze in bijna elk gewenst type worden gevormd. Hierdoor kunnen ze worden gebruikt voor toepassingen waar het gebruik van traditionele gloeilampen moeilijk of onmogelijk zou zijn, zoals achtergrondverlichting voor gegoten barbladen.

Werkt goed in omgevingen met onstabiele elektriciteitstoevoer:

Ongetwijfeld zijn conventionele LED-lampen populair, maar een van de grootste nadelen hiervan is dat een enkele kapotte LED een aanzienlijke nadelige invloed kan hebben op andere in de buurt. Met LED-panelen wordt dit probleem verminderd dankzij een zorgvuldig doordacht circuitontwerp. Paneelverlichting zou dus de beste optie zijn voor omgevingen waar een elektriciteitsvoorziening met een stabiele spanning niet kan worden gegarandeerd. Bij gebruik van LED-panelen is er geen gevaar voor oververhitting, in tegenstelling tot gloeilampen, omdat LED’s geen thermische werking hebben.

Ideaal voor gebruik op plekken waar onderhoud moeilijk is

Het acryl dat voor lichte panelen wordt gebruikt, is bestand tegen schokken en tegen veel corrosieve chemicaliën; het is ook bestand tegen warme en koude temperaturen en vochtigheidsniveaus. Deze duurzaamheid maakt LED-lichtpanelen perfect voor installatie op plaatsen waar onderhoud niet eenvoudig is, bijvoorbeeld moeilijk bereikbare plaatsen waar het nodig kan zijn om een gebouw te sluiten voor volledige vervanging. Hier zal het gebruik van LED-lichtpanelen leiden tot een daling van de totale kosten.


Nadelen van LED-paneelverlichting

led-panelen


Grote armaturen

Om het licht gelijkmatig te verspreiden, is alle paneelverlichting gemaakt met een grote armatuur. Naarmate je de output watt verhoogt, zal je steeds grotere afmetingen moeten kiezen.

Lagere lichtopbrengst

Zoals hierboven vermeld, worden een LED-geleidingsplaat en diffusor gebruikt bij het maken van LED-paneelverlichting om gelijkmatig verdeelde, brede en zachte verlichting te creëren. Hier is het probleem dat de diffusor de lichtopbrengst blokkeert om het licht gelijkmatig te verspreiden / verdelen, met als resultaat dat we slechts 60-70% lichtopbrengst kunnen krijgen, terwijl we tot 95% lichtopbrengst van LED-lampen kunnen krijgen.

Geen effectieve energiebesparing

Doordat de diffusor de lichtintensiteit gelijkmatig verspreidt, geven ledpanelen een iets lager rendement in vergelijking met hetzelfde aantal watt van andere spot LED-lichten. Om de juiste lichtintensiteit te krijgen, moet je mogelijk het wattage verhogen, waardoor uiteindelijk de elektriciteitskosten zullen stijgen, wat betekent dat LED-paneellampen niet zo energiebesparend zijn als LED-lampen of LED-downlights. Zo heeft een 8 watt LED-lamp geeft dezelfde lichtopbrengst als 12 Watt LED-paneellicht. Nu kan je eenvoudig de kosten voor het gebruik van elektriciteit berekenen en vergelijken op basis van gebruik.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *