Om in een onvoorspelbaar economisch klimaat concurrerend te kunnen blijven, moet jouw bedrijf de mogelijkheid hebben om zich aan kleinere budgetten aan te passen zonder de activiteiten te verstoren. Als je weinig geld hebt, is een flexibele leaseovereenkomst met jouw autoverhuurder essentieel om winstgevend te kunnen blijven. Onnodig betalen voor onderbenutte voertuigen is geld weggooien. Voor projectmatige contracten, zoals speciale evenementen of seizoensactiviteiten, kan een shortlease een kosteneffectievere oplossing bieden. Wij hebben de voor- en nadelen van een shortlease op een rijtje gezet om je te helpen beslissen of dit voor jouw zakelijke vereisten zinvol is.

De voordelen van een shortlease auto

blauwe-bmw-auto

  • Een shortlease zakelijk maakt kapitaal vrij. Je hoeft alleen maar voor huur te betalen wanneer dat nodig is. Je kunt dan geld vrijmaken voor andere investeringen. Door deze flexibiliteit kan jouw vloot op basis van de vraag uitbreiden en inkrimpen.
  • Biedt flexibiliteit wanneer je nieuwe medewerkers een proeftijd aanbiedt of tijdens tijdelijke piekseizoenen.
  • Minder stilstand door onderhoud of reparatie. De meeste shortlease auto’s hebben geen service of onderhoud nodig, zolang de auto of de vrachtwagen niet beschadigd is en binnen de afgesproken kilometerstand blijft. Shortlease auto’s hebben minder kans op pech omdat elk voertuig grondig wordt gecontroleerd en onderhouden voordat het aan een nieuwe klant wordt vrijgegeven. Je kunt er dus zeker van zijn dat het in goede staat verkeert.
  • Aan het einde van de leaseperiode wordt van jou verwacht dat jij jouw voertuig in dezelfde staat terugbrengt als waarin je het kreeg. Hoe langer je een auto least, hoe groter de kans dat deze tekenen van slijtage of beschadiging vertoont, zelfs als je er goed voor zorgt. Maar met een shortlease auto is de kans groter dat je het voertuig in dezelfde staat kunt terugbrengen als waarin je het hebt ontvangen, zodat boetes in verband met overmatige slijtage worden vermeden.
  • Je hebt zodra de leaseovereenkomst afloopt de mogelijkheid om naar een nieuwer model te upgraden. Als je merkt dat het voertuig, dat je hebt geleasd niet meer aan jouw behoeften voldoet, kun je gemakkelijk voor andere alternatieven kiezen. Als je er zeker van bent dat je de nieuwste technische innovaties of veiligheidsvoorzieningen krijgt, zodra deze beschikbaar zijn, is een shortlease wellicht geschikter voor jou.
  • Met een shortlease kun je voorkomen dat je een hoge eerste aanbetaling moet betalen. Je hoeft niet te bewijzen dat je een hoge kredietdrempel hebt. Dit is een goede optie als je een slechte kredietwaardigheid of een tekort aan contanten hebt.
  • Je bent niet gebonden aan een langdurige verbintenis. Als je het contract wilt ontbinden, hoef je geen boetes te betalen, die zijn verbonden aan het verbreken van een langetermijnovereenkomst.

Nadelen van shortlease auto

telefoon-auto-rijden

  • Het grootste nadeel van een shortlease is dat je hogere maandelijkse kosten moet betalen, waardoor het op de lange termijn duurder wordt. In tegenstelling tot langlopende leasecontracten hebben verhuurbedrijven meestal geen aanbiedingen voor shortlease auto’s.
  • Leasecontracten hebben een limiet op het aantal vrije kilometers dat je met het voertuig kunt afleggen. Langlopende leaseovereenkomsten bieden mogelijk een groter aantal vrije kilometers, dan die voor shortlease beschikbaar zijn.
  • Als je kiest voor een shortlease, mis je de kans om jouw kredietwaardigheid te verbeteren. Consequente betalingen voor een langetermijnhuurcontract kunnen jouw kredietwaardigheid versterken.

Zoals bij elk leasecontract, moet je natuurlijk de kleine lettertjes over kilometerbeperkingen en het beleid met betrekking tot slijtage goed lezen. Elke verhuurder is weer anders, dus ga lekker shoppen. Je wilt toch niet te veel betalen voor een auto of een vrachtwagen waarmee je maar een paar maanden rijdt?

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *