Wanneer de zomer er weer aan zit te komen, gaan onze gedachten onvermijdelijk uit naar onze tuinen. Kan dit het seizoen worden van zalige middagen op het terras en avondbarbecues met vrienden?

Wordt dit het jaar waarin we daadwerkelijk familie kunnen uitnodigen voor een gezellig samenzijn en buiten kunnen genieten van hun gezelschap en gesprekken onder het genot van heerlijk eten en een glas wijn of bier?

Nou, er is een toevoeging aan je huis die dit veel meer werkelijkheid kan maken – een tuin overkapping.

Bescherming tegen de zon

glazen-terrasoverkapping-open-tuin

Bron: Verasol

Terrasoverkappingen kunnen jou en je gezin ook de broodnodige bescherming tegen de zon bieden als die in de zomer te krachtig wordt. Een overkapping kan natuurlijk licht doorlaten, maar de schadelijke UV-stralen wegfilteren.

Dit betekent dat kinderen onder de overkapping kunnen spelen en beschermd zijn tegen de zon – een geruststelling voor ouders die zich zorgen maken over te veel blootstelling. Je hebt ook systemen met gelcoating om te voorkomen dat tuinmeubelen en stoffen in het felle zonlicht verbleken.

Beschutting en schaduw

Veel huizen hebben buiten een patio of terras, een geweldige uitbreiding van de woon- en sociale ruimte van een huis. Ze zijn perfect voor de zomermaanden, of het nu gaat om een ontbijt buiten, een middagpauze van het tuinieren, of ’s avonds een drankje in de ondergaande zon.

Maar een terras zonder enige vorm van beschutting of schaduw staat bloot aan de elementen, en we weten allemaal hoe de Nederlandse zomer vaak kan zijn. Als er geen verzengend hete zon is, dan zijn er wel plotselinge stortbuien.

Een veranda overkapping kan precies de oplossing zijn om je terras of veranda op de een of andere manier dat extra beetje bescherming te bieden. Het biedt een handige overkapping waar je je onder kunt terugtrekken als het weer te nat of te warm wordt, en geeft je een extra plek buiten om je tuinmeubilair op te bergen zonder je zorgen te maken over de regen!

Moedig je kinderen (of kleinkinderen) aan om tijd buiten door te brengen

glazen-terrasoverkapping-open-tuin-groot

Bron: Verasol

Een terrasoverkapping kan helpen om je kinderen of kleinkinderen over te halen om buiten in de tuin te spelen, in plaats van voor de tv te zitten, smartphones te gebruiken of videospelletjes te spelen. Uit een onderzoek bleek onlangs dat ruim 60% van de Nederlandse kinderen elke dag minder dan 60 minuten buiten speelt. Verbazingwekkend genoeg komt dit neer op minder tijd buiten dan gevangenen. Dit betekent dat kinderen vitale voordelen van buiten spelen missen, zoals fysieke fitheid, intellectuele stimulatie en sociale vaardigheden. De negatieve gevolgen van meer tijd binnenshuis voor kinderen in de moderne wereld zijn onder meer toegenomen angst, risico op fobieën en angstgevoelens, een toename van gevallen van ADHD, zwaarlijvigheid en zelfs rachitis. Naast de verminderde lichamelijke en geestelijke voordelen van buiten spelen, betekent minder tijd in natuurlijk zonlicht een verminderde hoeveelheid vitamine D, die essentieel is voor gezonde botten, tanden en spieren.

Uit het onderzoek bleek ook dat kinderen twee keer zo lang op schermen spelen als buiten zijn. Het is aangetoond dat grote hoeveelheden schermtijd de cognitieve ontwikkeling van kinderen vertraagt, wat hun concentratievermogen en hun communicatievaardigheden schaadt. Dit kan hun vermogen om vrienden te maken schaden en brengt hen uit contact met de echte wereld.

Flexibele grootte en ontwerp

Bij een vrijdragende constructie kan een terrasoverkapping aan de zijkant van je worden gemonteerd in precies de grootte en het ontwerp dat je wilt. Elke overkapping wordt op maat gemaakt, zodat je hem met verschillende stijlen en kleuren aan je huis kunt aanpassen.

Als je bijvoorbeeld een loopbrug rond de zijkant van je huis wilt om extra beschutting te bieden van je achterdeur naar je bijkeuken of garage, dan kan een overkapping gemakkelijk worden ontworpen om ononderbroken rond de zijkant van je huis te lopen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *