Er zijn veel redenen waarom huiseigenaren zonnepanelen kopen, maar het verbeteren van het milieu en het verlagen van de energiekosten zijn wel de meest voorkomende. Veel mensen zijn zich ervan bewust dat zonne-energie een geweldige verbetering van de efficiëntie van een huis is en willen graag hun ecologische voetafdruk verkleinen om tegelijkertijd de waarde van hun onroerend goed verbeteren.

Of jouw motivaties om op zonne-energie over te gaan nu economisch, ecologisch of persoonlijk zijn, deze omvangrijke lijst met voordelen op het gebied van zonne-energie heeft voor elk wat wils. Hier zijn de tien belangrijkste redenen waarom zonne-energie goed voor jouw huis is en populairder dan ooit in Nederland.

1. Verminder drastisch of elimineer zelfs jouw elektriciteitsrekening

zonnepanelen-indiana

Of je nu een huiseigenaar bent, een bedrijf hebt of een non-profitorganisatie runt, de kosten voor elektriciteit kunnen een groot deel van jouw maandelijkse uitgaven zijn. Met een zonnepaneelsysteem genereer je, gedurende de gehele levenscyclus van meer dan 25 jaar, gratis stroom. Zelfs als je niet 100% van de energie die je verbruikt produceert, verlaagt zonne-energie toch jouw energierekening en bespaar je nog steeds veel geld.

2. Verdien een geweldig rendement op jouw investering

Zonnepanelen zijn geen kostenpost – ze zijn één van de beste manieren om te investeren, met een rendement dat vergelijkbaar is met dat van meer traditionele investeringen zoals aandelen en obligaties. Dankzij de aanzienlijke besparingen op de elektriciteitsrekening betaalt de gemiddelde Nederlandse huiseigenaar zijn zonnepaneelsysteem in zeven tot acht jaar terug en ziet hij een ROI van 20% of meer.

3. Bescherm jezelf tegen de stijgende energiekosten

Eén van de duidelijkste voordelen van zonnepanelen is de mogelijkheid om de gebruiksprijzen af te dekken. In de afgelopen tien jaar zijn de elektriciteitsprijzen voor woningen met gemiddeld 3% per jaar gestegen. Door nu in een zonne-energiesysteem te investeren, kun jij jouw elektriciteitstarief fixeren en jezelf tegen onvoorspelbare stijgingen van de elektriciteitskosten beschermen. Als je een bedrijf hebt of een huiseigenaar bent met een fluctuerende cashflow, helpt zonne-energie je ook om jouw uitgaven beter te voorspellen en te beheren.

4. Verhoog de waarde van jouw eigendom

huis-zonnepanelen-dak

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat huizen, die met zonne-energiesystemen zijn uitgerust, hogere eigendomswaarden hebben en sneller verkopen dan woningen die dat niet hebben. Taxateurs houden steeds meer rekening met zonne-energie installaties omdat ze de waarde van de huizen op het moment van de verkoop vermeerderen. Naarmate huizenkopers meer kennis krijgen over zonne-energie, zal de vraag naar eigendommen, die zijn uitgerust met zonnepaneelsystemen, blijven groeien.

5. Geef energieonafhankelijkheid in Nederlandse een boost

De zon is een bijna oneindige energiebron en in Nederland een belangrijk onderdeel van het bereiken van energieonafhankelijkheid. Door onze capaciteit om elektriciteit op te wekken uit de zon te vergroten, kunnen we ons land ook isoleren van prijsschommelingen op de wereldwijde energiemarkten.

6. Creëer banen en help jouw lokale economie

Volgens The Solar Foundation zorgt de zonne-industrie sneller voor banen dan de totale Nederlandse economie. Deze groei zal zich naar verwachting doorzetten. Omdat banen, die te maken hebben met zonne-energie, doorgaans hoger worden betaald en niet kunnen worden uitbesteed, leveren ze een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie.

7. Bescherm het milieu

Zonne-energie is een geweldige manier om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Gebouwen in Nederland zijn verantwoordelijk voor 38% van alle CO2-uitstoot en door gebruik te maken van zonne-energie kan dat aantal aanzienlijk worden teruggedrongen. Een typisch zonnepaneelsysteem voor een woning zal elk jaar drie tot vier ton CO2-uitstoot elimineren – het equivalent van het planten van méér dan 100 bomen per jaar.

8. Laat zien dat jij je voor duurzaamheid inzet

zonnepanelen-dak

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, zijn belangrijke componenten van de cultuur en de waarden van een organisatie. Ze produceren ook belangrijke resultaten. In toenemende mate erkennen en belonen consumenten en gemeenschappen bedrijven, die ervoor kiezen om verantwoordelijk te opereren. Bedrijven ontdekken dat ‘groene’ referenties een krachtige motor zijn voor aankoopbeslissingen van consumenten, het creëren van goodwill en het verbeteren van de bedrijfsresultaten.

9. Verhoog het moreel van de medewerkers

Net als consumenten hebben ook werknemers een bewezen waardering voor de inzet van hun werkgevers voor operationele verantwoordelijkheid. Medewerkers delen in het succes en de bijdragen van hun organisaties. Bedrijven, die om hun gemeenschap en omgeving geven, hebben doorgaans een lager verloop, meer betrokken werknemers en een hoger moreel niveau.

10. Blijf competitief

Bedrijven zien al snel de sociale en economische voordelen van het gebruik van zonne-energie. Omdat trendsetters de concurrentie voor zijn, onderzoeken veel bedrijven zonne-energie als een manier om bij te blijven.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *