De tijd is weer aangebroken waarop de meeste mensen op skivakantie gaan. Ondanks de skiseizoen zeven maanden heeft, gaan de meeste mensen in de maanden december, januari en februari skiën. Dit heeft onder andere te maken met de schoolvakantie. Voor je op skivakantie gaat, is het belangrijk de juiste voorbereiding te treffen. Je wilt namelijk voorkomen dat je tijdens je vakantie voor verrassingen komt te staan. Denk aan spullen die je nodig zult hebben, zoals skihelmen of andere ski-uitrustingen. En ook aan zaken die je moet regelen om op skivakantie te gaan, zoals het bezitten van geldige identiteitsbewijs. Om je zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden, zal er in dit artikel een aantal belangrijke zaken op een rijtje worden gezet. Lees hier snel verder.

Niets vergeten

man-berg-snowboard-alleen-wintersport

Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet, is het aan te raden een ‘checklist’ te maken. Hierin noteer je alle spullen die moet meenemen en nog moet regelen. Je kunt namelijk niet op skivakantie gaan zonder de juiste type kleding en beschermingsuitrusting, zoals een skibril, in te pakken. Vind je het lastig een eigen checklist te maken, dan kun je ook het internet raadplegen en volledige paklijsten vinden ter voorbereiding op een wintervakantie. Wanneer je met (jonge) kinderen op skivakantie gaat, zul je meer voorbereidingen moeten treffen. Je kan een kindje van vier jaar lastig uitleggen dat zijn favoriete slaapbeertje thuis is gebleven. Maak daarom een apart lijstje waarin je alle belangrijke zaken van je kinderen noteert.

Zaken regelen

ski-wintersport-blauwe-lucht

Naast zaken zoals kleding, zul je ook je reisdocumenten moeten regelen. Zorg er daarom voor dat je geldige identiteitsbewijs, een pinpas met genoeg saldo of een kredietkaart, een verzekeringspas en de geprinte of digitale boekingsbevestiging bij je hebt. Als de auto als vervoersmiddel gaat gebruiken, heb je ook je rijbewijs, kentekenbewijs, groene kaart, schadeformulier en gegevens voor pechhulp nodig. In Europese landen zijn er een aantal verplichte zaken je altijd in je auto moet hebben, zoals een EHBO-trommel of veiligheidsvestjes. Loop deze dan ook even na voor je vertrek. Controleer ook wat de covid protocollen is het betreffende gebied is, waar je zult verblijven. Neem zelf ook corona-maatregelen door bij ziek zijn een corona test te doen. Neem zelf testers mee of koop die tijdens je vakantie.

Kortom, wanneer je op skivakantie gaat, zul je moeten denken aan een aantal belangrijke zaken. Zo kun je met behulp van checklist ervoor zorgen dat je niets vergeet.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *