Ben je op zoek naar een nieuw winterjas? Dan is de kans groot dat je eerst naar de uitstraling kijkt. Logisch, want je wilt immers wel een jas kopen waarin je graag gezien wordt. Toch raden wij je aan verder te kijken dan de uitstraling. Aan de buitenkant kun je namelijk niet zien of het om een goede winterjas gaat of niet. Om jou te helpen knopen door te hakken, vertellen wij je in deze tekst waar een goede winterjas aan moet voldoen.

De jas moet warm genoeg zijn

rode-winter-jas-mat

Een winterjas is beter gevoerd dan een zomer- of tussenjas. Dit mag ook wel, want in de winter is het vaak aanzienlijk kouder dan in de lente, zomer en herfst. Om ervoor te zorgen dat jouw lichaam warm blijft, draag je in de wintermaanden een dikkere jas. Koop nooit lukraak een winterjas dames, want niet alle winterjassen zijn even warm. Sommige jassen houden de warmte goed vast, maar er zijn ook jassen die dit amper doen. Kijk daarom goed van welk materiaal een winterjas gemaakt is voordat je er eentje koopt. Hierdoor voorkom je dat je straks spijt krijgt van jouw aankoop.

Er mag geen water doorheen komen

Het belangrijkste van winterjassen is dat ze in staat zijn om lichaamswarmte vast te houden. Als dit het geval is, krijg je het zelfs op de koudste dagen niet snel koud. Toch moet een winterjas niet alleen warmte vasthouden. Het is namelijk ook van belang dat ze waterdicht zijn. In de herfst en winter valt er immers behoorlijk wat neerslag in Nederland. Wanneer dit allemaal door jouw jas dringt, heb je het binnen de kortste keren koud. Ben je nog op zoek naar een winterjas voor dames waar geen water doorheen dringt? Dan is een parka dames iets voor jou.

Je moet er dikke kleding onder kunnen dragen

canada-goose-jas

In de zomer dragen veel vrouwen een jas met een smal model, zodat zij hun figuur benadrukken. Het is in de wintermaanden niet verstandig om een al te strakke jas te dragen. Waarom niet? Omdat je hem dan mogelijk niet meer dicht kunt doen als je er een warme trui onder draagt. Daarom doe je er goed aan een ruime winterjas te kopen. Koop bovendien een jas die minimaal tot halverwege jouw kont komt. Hierdoor trekt er nauwelijks kou onder de jas.

De verhouding prijs-kwaliteit moet goed zijn

De prijzen van winterjassen kunnen van elkaar verschillen. Daarom gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar de goedkoopste winterjas. Toch is dit niet altijd de beste keuze. Goedkope winterjassen worden over het algemeen namelijk gemaakt van mindere materialen. Hierdoor is een goedkope jas niet altijd in staat de warmte vast te houden. Bovendien is een goedkope winterjas niet altijd waterdicht. Kijk daarom goed naar de prijs-kwaliteitverhouding voordat je een winterjas koopt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *