Sokken lokken gewoonlijk geen vreugdekreten uit. In feite zien de meeste mensen ze als een saaie noodzaak die ofwel in de portemonnee terechtkomt als elke andere alledaagse rekening, ofwel van ouders, grootouders en andere goedbedoelende familieleden wordt gekregen voor verjaardagen en andere feestdagen. Maar er is veel meer in de wereld van sokken dan je op het eerste gezicht zou denken en de beste sokken kopen is een kunst waarvan je blij zult zijn ze onder de knie te hebben. Dus waar moet je nou precies op letten bij het kopen van nieuwe sokken voor heren? Hierbij onze 5 tips.

1. Check niet alleen het design

person wearing black birkenstocks

Leer voorbij kitscherige ontwerpen te kijken en let op waar een paar sokken van gemaakt is. De meeste mensen vullen hun sokkenlades met katoenen sokken, maar sokkenexperts vinden dit een ernstige vergissing. De beste sokken zijn gemaakt van wol en andere prestatiegerichte materialen die niet alleen tegen een stootje kunnen, maar ook overtollig voetvocht wegdrijven en de temperatuur van de voeten op natuurlijke wijze in evenwicht helpen houden.

2. Maar neem niet aan dat duur ook kwaliteit betekent

Soms zijn sokken duur, gewoon omdat ze van een naammerk zijn. Om er zeker van te zijn dat je het meeste voor je geld krijgt en niet alleen voor een naam betaalt, zijn er een paar kwaliteiten waar je op kunt letten die je verzekeren dat je kwaliteitssokken koopt:

  • Het merk biedt minstens vier verschillende sokmaten om een goede pasvorm te garanderen
  • Ze hebben een hoog naaldgetal (wat betekent dat het materiaal dicht is)
  • Ze hebben versterkte tenen en hakken, want die plekken slijten het snelst
  • Ze zijn gemaakt van een goed, sterk materiaal

3. Beschouw sokken als een luxe, niet als een noodzaak

lichte-kleuren-sokken

Ja, de meesten van ons moeten dagelijks sokken dragen. Maar dat betekent niet dat sokken kopen net zo vervelend hoeft te zijn als je tanden flossen. Als je eenmaal de werkelijke waarde van sokken begint in te zien, zul je zien dat het kiezen van het juiste paar al het verschil maakt.

4. Erken de ware waarde van sokken

Denk je dat sokken alleen maar bedoeld zijn om je voeten warm te houden en te waken tegen schoenongemakken? Denk opnieuw. Sokken doen het voornoemde, natuurlijk. Maar de beste sokken absorberen ook transpiratie, weren voetgeur en bieden serieus dempend comfort.

5. Realiseer je dat je krijgt waar je voor betaalt

witte-sokken-rode-strepen-man

Hoogwaardige sokken zijn niet goedkoop. In feite beginnen wollen sokken en andere soorten goede sokken meestal bij zo’n €10 (of meer) per paar. Maar het dragen van de juiste sokken kan aanvoelen als een luxe en maakt dat de prijs op den duur niet zo belangrijk lijkt. Kun je immers echt een prijs zetten op isolatie die je voet op de juiste temperatuur houdt? Of vochtafvoerende eigenschappen die je voeten droog en geurvrij houden? Of het gevoel van een behaaglijke trui over je voeten te schuiven? Katoenen sokken mogen dan minder duur zijn, maar ze zuigen voetvocht op en houden het vast, wat betekent dat je voeten kouder aanvoelen bij kouder weer en vatbaarder zijn voor blaren als je loopt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *