Wij denken dat als je een auto huurt op Gran Canaria je de meer lokale kant van het eiland kunt ontdekken. Daarom is het beste advies dat we je kunnen geven om een auto te nemen vanaf je aankomst op het vliegveld van Gran Canaria. Verschillende autoverhuurbedrijven werken hier zowel binnen als buiten het vliegveld. Zoals je weet hebben de goedkope autoverhuurders hun kantoor meestal buiten, dus er is keuze genoeg. We zullen hieronder de belangrijkste redenen uitleggen waarom het verplaatsen per auto op Gran Canaria de beste optie is.

Waarom zou ik een auto huren op Gran Canaria?

Puerto Rico de Gran Canaria, spanje

Het antwoord is heel eenvoudig. Met het openbaar vervoer van het eiland kun je niet gemakkelijk alle punten bereiken.
Bijvoorbeeld Guayadeque, Sardina del Norte, Fuente de Los Azulejos, Tasarte Beach, La Aldea de San Nicolás, enz. Dit zijn kleine toeristische plaatsen, maar met veel charme en authenticiteit. Hier komen met de auto is al een hele reis vanaf elke plek op het eiland. Als je niet met je eigen auto gaat, zul je meer tijd met de bus doorbrengen dan op de plaats van bestemming. Zoek nu je huurauto op Gran Canaria!

Plaatsen om een auto te huren op Gran Canaria

gran-canaria-weg-maspalomas

De belangrijkste auto verhuurpunten op Gran Canaria zijn op het vliegveld, in het zuiden van Gran Canaria en in Las Palmas de Gran Canaria.

Gran Canaria Luchthaven

Op het vliegveld bevinden zich praktisch alle autoverhuurbedrijven. Als je goedkoop een auto wilt huren op Gran Canaria, moet je meestal kiezen voor een bedrijf dat geen kantoor heeft op het vliegveld en daarom een gratis transfer heeft voor zijn klanten. Met andere woorden, ze halen je op het vliegveld op en brengen je naar het dichtstbijzijnde verhuurkantoor, waar ze het contract ondertekenen en het voertuig bij je afleveren.

Las Palmas

Als je van plan bent een paar dagen in de stad Las Palmas de Gran Canaria door te brengen, kun je hier met het openbaar vervoer komen, een paar dagen doorbrengen en je te voet verplaatsen, en dan een auto huren om je over het eiland te verplaatsen. Zo bespaar je een paar dagen huur, parkeren, verzekering, enz. Als je een plaats aan de rand van de stad wilt bezoeken, zoals de Caldera de Bandama, is het natuurlijk gemakkelijker om je per auto te verplaatsen.

Maspalomas

Als je een auto wilt huren op Gran Canaria, maar dan in het zuiden. Dat wil zeggen een auto huren in Playa del Ingles of in Maspalomas, dan heb je ook veel mogelijkheden omdat het toeristische plaatsen zijn. Je kunt perfect van de gelegenheid gebruik maken om het gebied waar je verblijft te bezoeken en je met het openbaar vervoer van het vliegveld naar het zuiden en van het zuiden naar Las Palmas te verplaatsen, want er zijn rechtstreekse bussen. Zoek ten slotte voor de rest van je verblijf een huurauto in Maspalomas om je vrij te kunnen verplaatsen en de rest van het eiland te ontdekken. Vervolgens laten we je een van de toeristische bezienswaardigheden zien die alleen met de auto te bereiken zijn: de Barranco de las Vacas.

Je kunt altijd een auto huren op het vliegveld van Gran Canaria en je vanaf het begin op eigen gelegenheid verplaatsen, het hangt altijd af van je budget en je plannen. In ieder geval, als je wilt weten hoeveel het kost om een auto te huren op Gran Canaria op de data die jou het beste uitkomen.

Alternatieven als je geen auto kunt huren op Gran Canaria

auto-rijden-duinen-gran-canaria-spanje

Verplaats je per bus. Op Gran Canaria rijden geen treinen

Het is waar dat we helemaal voor het gebruik van fietsen, scooters, elektrische voertuigen en openbaar vervoer zijn. We begrijpen echter dat elektrische autoverhuur er nog niet is en dat de verbindingen van het openbaar vervoer binnen het eiland helaas niet zo goed zijn. Tegelijkertijd zijn er op Gran Canaria geen treinen of trams. Voor het openbaar vervoer hebben we alleen de mogelijkheid van een bus en de verbindingen daarvan zijn zeer beperkt, behalve de basisroutes van het vliegveld naar Las Palmas de Gran Canaria en Maspalomas of van de hoofdstad naar Maspalomas, enz. En, zoals je begrijpt, tenzij je komt om te fietsen, is verplaatsing per fiets alleen voor sterke mensen.

Met de fiets door Las Palmas de Gran Canaria reizen

Hoe dan ook, om je te verplaatsen in Las Palmas de Gran Canaria raden we je natuurlijk aan om met de fiets te gaan. Bovendien hebben we een lokale gids die de belangrijkste plaatsen van Las Palmas per fiets bereist, zodat je de stad op eigen houtje kunt ontdekken.

Ook om je te verplaatsen in de hoofdstad en alle dingen te ontdekken die in Las Palmas de Gran Canaria te doen zijn, raden we je aan dat te voet te doen of, als je weinig tijd hebt, op de fiets. Het zou dom zijn om je in Las Palmas de Gran Canaria met een huurauto te verplaatsen vanwege het verkeer. We hebben een parcours dat je per fiets langs de belangrijkste plaatsen voert, zodat je de stad op eigen houtje kunt ontdekken.

Uren blauwe zone en groene zone Las Palmas de Gran Canaria

Houd er tenslotte rekening mee dat je in de groene zone van Las Palmas (alleen voor bewoners) gratis kunt parkeren op vrijdag vanaf 20:00 uur tot maandag 9:00 uur. In de blauwe zone is het gratis op zaterdag vanaf 14:00 uur en tot maandag 9:00 uur. We laten je hier achter met een korte samenvatting over de groene en blauwe zoneschema’s van Las Palmas de Gran Canaria. Sorry, we hebben het alleen in het Spaans, maar de uren zijn duidelijk.

En dit zijn de redenen waarom we je aanraden een auto te huren op Gran Canaria. We hopen dat onze uitleg en adviezen nuttig voor je zijn geweest. Het is mogelijk dat we wat informatie hebben laten liggen. Als je daarom nog vragen hebt, laat dan hieronder een reactie achter, je vraag kan andere reizigers zeker helpen 🙂

Ga op zoek naar een betrouwbare autoverhuurder

Als je op zoek bent naar een betrouwbare verhuurder, dan zouden we Auto Europe kunnen aanraden. Dit bedrijf bestaat al sinds 1954 en is begonnen in de USA. Dankzij zestig jaar ervaring in de autoverhuur branche weet Auto Europe goed in te spelen op de wensen en behoeften van de klanten.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *