Als je blaasontsteking hebt, moet je cranberrysap drinken. Waarschijnlijk heb je deze wijsheid wel eens ergens gehoord. Of het waar is dat cranberrysap helpt bij een blaasontsteking, daar is de wetenschap nog steeds niet helemaal uit, maar de tekenen zijn positief. Het kan in ieder geval geen kwaad om het te proberen. Maar een blaasontsteking tegengaan is niet de enige reden waarom je regelmatig een fles cranberrysap moet kopen.

Cranberrysap is hartstikke lekker

Cranberrysap Idyl licht gezoet en mild 750 ml kopen

Voordat we het gaan hebben over alle gezonde eigenschappen van de cranberry, beginnen we even bij de belangrijkste zaken. Cranberry sap is namelijk hartstikke lekker. Je kunt het puur drinken, maar ook verwerken in smoothies of als topping over je toetje. Dat staat ook nog eens hartstikke vrolijk!

Waarom is cranberrysap ongezond?

Voor veel eten en drinken geldt dat heel lekker vaak ook heel ongezond betekent. Helaas is dat in veel gevallen voor cranberrysap ook waar. Aan veel cranberryjuices die je in de winkel kunt vinden is namelijk een hoop suiker toegevoegd en we weten allemaal dat suiker niet goed voor je is. Is dit dan het einde van die lekkere smoothie en dat leuke toetje? Gelukkig niet. Kijk maar eens op Superfoodstore.nl. Hier vind je heel veel soorten cranberrysap waar geen of weinig suiker aan toegevoegd is.

Een glas cranberrysap is een feestje op tafel

cranberry-sap-ijs-citroen

Een andere goede reden om cranberrysap te drinken is omdat het gewoon supergezellig staat op tafel. Met een beetje ijs in het glas en een citroentje als garnering lijkt het wel of je een luxe cocktail aan het drinken bent, superleuk om op tafel te zetten als je visite hebt, maar natuurlijk ook om jezelf mee te verwennen. En het mooie aan deze cocktail is dat je er geen kater aan overhoudt. Er zijn dus genoeg redenen om cranberrysap in je koelkast te hebben staan.

Waarom is cranberrysap gezond?

In cranberries zitten ontzettend veel vitaminen, zoals vitamine C, E, verschillende vitamines B en vitamine K. Bovendien zitten er ook mineralen in. Het is vanwege de vitamine C dat cranberrysap vaak gedronken wordt bij blaasontsteking. Al die vitamines (en mineralen) zorgen voor een verbetering van het immuunsysteem en zorgt ook nog eens voor een stralende huid. Bovendien wordt er gezegd dat je er een gezond gebit van krijgt. Dit geldt natuurlijk alleen als je kiest voor cranberrysap zonder suiker.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *