Klimaat verandering en de uitdagingen er van, zijn al langere tijd het onderwerp van zorg voor het grote publiek. Meer en meer mensen zijn zich er van bewust dat het feit van duurzame alternatieven zullen vereist worden in vele opzichten in ons leven.

Dit geldt ook voor huisdieren voer. De honden voer fabrikant Bellfor heeft en innovatief assortiment van insect gebaseerd producten te offeren , met dank hier aa n dat je niet langer hoeft te kiezen tussen duurzaam en soortgebonden honden voer. 

Intensieve veehouderij belast het milieu

hond-eten

Moderne fabriek landbouw, wat breed geoefend is vandaag voor de hoge vraag naar vlees, representeert en aanzienlijk belasting op het milieu. Meer dan 70 procent va  alle agrarische land wereld wijd zijn of voor veehouderij of het verbouwen van het voer van de dieren

Daarnaast, intensieve landbouw gaat samen met en hoog verbruik van water consumptie, en  voornamelijk  koeien stoten en zeer mogen hoeveelheid methaan uit wanneer zij hun  voedsel verteren. CO2 ligt momenteel op iedereen zijn lippen als een van de grote onderwerpen van wegen klimaatverandering. Alhoewel de schadelijke effecten van methaan op het klimaat zijn vele malen groter.

 Het effect van fabriek landbouw op klimaatverandering kan niet worden ontkend. Terwijl de wereldbevolking blijft groeien, zal devraag naar vlees waarschijnlijk toenemen in het komende decennia.dit houd in dat de samenhang met de vleesproductie onvermijdelijk verder zal toenemen.

Zelfs honden hebben en ecologische pootafdruk

Net als mensen, hebben honden ook en ecologische pootafdruk, dit vanwege het vlees in hun eten. Als jij de ecologische pootafdruk van jou trouwe viervoeter wil verminderen, de beste manier hiervoor is te denken in alternatieven wanneer het komt op voeding.

Vele baasjes overwegen verandering naar vegan honden voer van wegen  deze redenen. Al hoewel vanwege  de voedingsbehoeften van honden is dit echter geen goed idéé. Dit is omdat hun spijsvertering immers op de eerste plaats is ontworpen voor vlees. Op een puur gebaseerd plantaardig dieet kan daarom dan ook op langere tijd voor spijsverteringsproblemen en ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Hondenvoer dat op insect gebaseerd  is, zoals het al jaren door Bellfor wordt aangeboden, is een veel  beter alternatief is gebleken. Deze onconventionele eiwitbron heeft ee  hoge biologische waarde en voorziet honden van alle essentiële aminozuren die ze nodig hebben. Hierdoor zijn er geen nadelen ten opzichte van conventioneel vlees. 

Insecteneiwit voor verbeurde duurzaamheid

brown and white short coated dog biting brown wooden stick

De larven van de zwarte soldaatvlieg (Hermetia illusens), die worden gebruikt bij de productie van het insecteneiwit scoort niet alleen als hoogwaardige eiwitleverancier. Ze zijn ook voor het milieu en goede keuze te zijn.

Vergeleken met conventionele  veehouderij hebben ze maar minimaal ruimte nodig en is het verbouwen van voer overbodig. Daarnaast komt t bij te kijken dat larven in geen enkel opzicht klimaat schadelijk methaan producerende is hun verbruik van water ook beduidend minder, dan dat van conventionele veehouderij 

Duurzame producten op basis van insecten van Bellfor

Bellfor is een pionier op het gebied van het gebruik van insecten als eiwitbron in hondenvoer. Het bedrijf lanceerde hun eerste, twee soorten droogvoer op basis van insecten in 2016.

Sindsdien hebben zij hun assortiment continu uitgebreid. Vandaag de dag biedt Bellfor honden eigenaars die om het milieu geven maarliefst zo’n 30 verschillende hoogwaardige producten met insecteneiwit of insectenvet als ingrediënt aan.

Hier vallen  onder naast natvoer  ook gezonde hondensnacks en diverse natuurlijke voedingssupplementen. Meer informatie over duurzaam hondenvoer op basis van insecten, e  de vele voordelen voor u hond en het milieu vindt u in de Belfor online shop.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *