Iedereen weet het inmiddels wel, maar er is een behoorlijke onderbezetting in de zorg. Verpleegkundigen zijn extreem hard nodig. Zowel in de randstad als in Limburg zijn er veel verpleegkundigen nodig. Zit je er aan te denken om een opleiding tot verpleegkundige te gaan volgen? Dan kan dit zeker iets zijn. Als voordeel heb je dat je een hele grote kans hebt op een baan. De gehele zorg staat te popelen om nieuwe medewerkers. Verpleegkundige kun je op veel verschillende scholen volgen. Je hebt verpleegkunde hbo en mbo verpleegkunde. Dit wilt dus zeggen dat vrijwel iedereen de mogelijkheid heeft om in de zorg te gaan werken. Het maakt niet uit of je mbo of hbo wilt gaan doen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 Als je eenmaal je diploma hebt gehaald kun je er voor kiezen om door te studeren om jezelf zo te specialiseren in een bepaalde richting. Ook kun je er voor kiezen om direct aan het werk te gaan. Het voordeel aan het personeelstekort is dat je vrijwel overal aan de slag kunt. Je kunt er dus voor kiezen om te gaan solliciteren waar jij wilt, mits je een diploma mbo of hbo opleiding verpleegkunde hebt gehaald. Zou je de randstad in willen? Of wil je toch liever dicht bij je eigen woonplek blijven? Dit zijn keuzes die je zelf moet overwegen.

Groot tekort in 2022

verpleger-vrouw

Voor 2022 wordt er verwacht dat er 15.000 te weinig verpleegkundigen zullen zijn. Dit onderstreept misschien wel hoe hard nieuwe verpleegkundigen nodig zijn in Nederland. De belangrijkste en grootste reden van het grote tekort in de zorg is de vergrijzing die aan de gang is. Niet alleen gaan er steeds meer mensen met pensioen, maar ook moet er voor steeds meer mensen gezorgd worden. Omdat er relatief gezien steeds meer ouderen zijn in verhouding tot jongeren, komt men steeds meer mensen tekort in de zorg.

 Doordat je nu op veel verschillende plekken in Nederland opleidingen tot verpleegkundige kunt volgen, komen er hopelijk steeds meer nieuwe zorgspecialisten bij.  Voor de komende jaren wordt er gehoopt dat het tekort in de zorg steeds minder zal gaan worden. De druk is op dit moment dan ook super hoog. Dit komt doordat er vaak te weinig mensen aanwezig zijn op plekken waar zorg verleend moet worden. Als je twijfelt om verpleegkundige te worden kan het zeker een optie zijn om een van de open dagen te bezoeken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *