Wanneer zou je het beste een zwart vloerkleed moeten kopen? Wanneer past een zwart vloerkleed nou het beste bij je interieur? Wij helpen je een handje op weg met de tips hieronder, zodat jouw zwarte vloerkleed helemaal opgaat in jouw interieur.

Zwart gaat nooit uit de mode

ANGORA HOOGPOLIG ZWART VLOERKLEED INDOOR EN OUTDOOR WASBAAR

In de mode is de kleur zwart een hoofdbestanddeel. Het is strak, slank en gaat nooit uit de mode. Maar als je denkt aan zwarte muren of zwarte vintage vloerkleden in je huis, kan het een beetje overweldigend lijken. Zwart in je woninginrichting gebruiken hoeft niet gevreesd te worden. In feite wordt het als neutraal beschouwd en net als bij kleding past het bij bijna alles. Bij het creëren van inrichtingselementen lijkt zwart het neutrale te zijn dat vaak over het hoofd gezien en weggelaten wordt. Het is tijd om op te houden zwarte hoogpolige vloerkleden over het hoofd te zien en te zien hoe het gebruik ervan in je ruimte een gedurfde, moderne, en verbluffende ontwerpkeuze voor je huis kan zijn.

Geen last van vlekken

Vloerkleden in donkere kleuren zijn uitstekend geschikt voor druk belopen ruimten omdat ze vuil en vlekken gemakkelijker verbergen. Lichte neutralen zoals crèmekleuren, witten en grijstinten zullen vaker gestofzuigd en schoongemaakt moeten worden – vooral als je kinderen of huisdieren hebt. Een vloerkleed met een donkere kleur zoals zwart betekent dat je minder geld hoeft uit te geven aan professionele schoonmaak en schoonmaakgereedschap. Plus, de naden van een vloerkleed zullen ook minder opvallen met donkerder vloerkleed tinten.

Zwart past bij alles

hoogpolig-vloerkleed-zwart

 

Zoals eerder gezegd, is zwart neutraal en vaak een hoofdbestanddeel in garderobes. Het kan diezelfde betrouwbaarheid ook in je huis bieden. Over het algemeen gaan donkere kleuren gemakkelijker samen met meubels, gordijnen en andere decoratie-elementen dan lichtere tinten. Zwart kan ook een aantrekkelijk contrast vormen in combinatie met een lichte muur, lichte meubels, of andere lichtkleurige inrichtingselementen. Als je je ruimte helemaal opnieuw inricht, kan het kiezen van een zwart vloerkleed een mooi statement zijn voor eindeloze inrichtingsmogelijkheden.

Het maakt een ruimte gezelliger

Donkere kleuren op vloeren en muren kunnen ruimten kleiner en dus knusser doen aanvoelen, terwijl lichte kleuren ruimten juist opener maken, waardoor ze groter lijken. Zwart brengt niet alleen een knus effect, maar doordrenkt een ruimte ook met sfeer. Het gebruik van een zwart vloerkleed in een woonkamer of studeerkamer kan de ruimte een gloednieuwe dramatische uitstraling geven en tegelijk comfort bieden als je in je bank wegzakt voor een filmmarathon. Bovendien kan het gebruik van natuurlijk licht, grote ruimten en contrasterende tinten helpen een zwart vloerkleed in evenwicht te brengen.

Maak een statement

hoogpolig-vloperkleed-grieks-design-goud-zwart

Als het kiezen van volledig zwart kamerbreed vloerkleed je nog steeds afschrikt, probeer dan in plaats daarvan gedurfd contrast in je huis te brengen met patroon vloerkleden. Een gedessineerd vloerkleed waarin zwart verwerkt is, kan een fantastische manier zijn om je teen in deze dramatische ontwerpkeuze te steken. Het kan je eetkamer wat formeler doen aanvoelen of je woonkamer een gezellige verfijning geven. Traplopers zijn een andere geweldige plaats om zwart en patronen die zwart bevatten in te passen. Trappen zijn vaak een druk bezochte plaats, dus een donkergekleurde loper kiezen is niet alleen een gedurfde ontwerp-optie, maar ook een onderhoudsarme.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *