Je wilt uiteraard het meeste uit je sportprestaties houden. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. Denk aan je uithoudingsvermogen en je energie. Ook helpt het als je een sport die je doet écht leuk vindt. En denk verder aan de details, zoals de juiste sportkleding en sportaccessoires. Welke accessoires handig zijn in gebruik? Dit zijn onze tips.

Smartwatch met goed smartwatchbandje

zilveren-band-smartwatch

Met een goede smartwatch kun je je sportprestaties bijhouden. Hier kun je vervolgens weer van leren, of je groei mee bekijken. Handig dus, het dragen van een smartwatch tijdens je training. Er zijn een heleboel smartwatches om uit te kiezen – denk aan een Fitbit. Van het bijhouden van je stappen tot het bijhouden van je hartslag: je kunt allerlei zaken meten. Ga na wat voor jou het handigst is. En denk tevens aan een kwalitatief smartwatchbandje. Er zijn speciale sportbandjes te vinden, zoals een Fitbit Charge 5 bandje. Dit zijn stevige en flexibele bandjes, van een lichtgewicht materiaal. Je ervaart geen hinder van zo’n bandje. Verder is het materiaal, zoals nylon of rubber, vaak ademend: wel zo handig bij sporten. Ga na welk bandje jij precies nodig hebt: ook een Galaxy Watch 4 bandje is een goede optie. Kies idealiter voor een bandje met een grove gespsluiting, zodat het bandje altijd blijft zitten.

Waterfles

Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven tijdens het sporten. Neem daarom altijd een waterfles mee. Het liefst een sportfles, zoals een bidon. Uit zo’n fles kun je snel een slokje halen: je hoeft niet eerst de dop eraf te draaien. Zo kun je dus gewoon drinken tijdens de sport – je hoeft er geen pauze voor in te lassen. Let op de stevigheid van je waterfles: de fles moet tegen een stootje kunnen. Ook moet de fles niet lekken. Een laatste aandachtspunt: de inhoud van de bidon. Drink je het liefst lekker veel water tijdens het sporten? Ga voor een inhoud van 750 ml.

Koptelefoon of oordopjes

iphone-metro-koptelefoon

Het is heerlijk om muziek te luisteren tijdens het sporten. Dit geeft je die extra boost, om vol gas te trainen! Een kwalitatieve koptelefoon of goede oordopjes zijn een uitkomst, om optimaal van de muziek te genieten. Ook hier zijn er weer speciale sportversies te vinden, zoals in-ears die extra goed blijven zitten tijdens de bewegingen die je maakt.

Band voor je telefoon

Je kunt je telefoon op je arm dragen, in een speciale band waar je ‘m in kunt schuiven. Je hebt je telefoon immers wel nodig, bijvoorbeeld om muziek af te kunnen spelen. Bij hardlopen is dit zeker handig, omdat je je telefoon op een andere plek niet goed kwijt kunt. Maar ook in de sportschool is zo’n band ideaal, om te voorkomen dat je je telefoon laat liggen of op een vieze plek moet neerleggen.

Verlichting

De laatste tip is relevant als je buiten sport, zoals bij hardlopen: zorg voor goede verlichting. Ook in de avonduren ben je zo gewoon goed zichtbaar tijdens je workout. Wel zo veilig!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *