Gemiddeld gebruik je een telefoon zo’n 2 jaar en kan je daarom al snel een voorraad oude telefoontjes opsparen. Dus wat doe je er precies mee? Geef je ze aan iemand anders door of verkoop je ze op marktplaats? 

 Hier zijn 5 verschillende tips die je kunt gebruiken voor je oude telefoon. 

1. Gebruik de oude telefoon als reserve

man-bellen-iphone

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom kan het je enorm veel tijd en geld besparen, wanneer je een extra telefoon bij de hand hebt. Je kan je oude telefoon natuurlijk ook inruilen voor een nieuwe en daarvoor een beetje korting ontvangen, maar wij zijn van mening dat een reserve telefoon meer van waarde is. Zorg er dan ook voor dat je alle accessoires bewaart, zodat je je oude telefoon natuurlijk ook kunt opladen. Ook is het handig dat de oude telefoon niet gereset wordt, zodat je hem meteen kan gebruiken wanneer je nieuwe telefoon niet meer werkt. Je zou dan eventueel een sim only kunnen gebruiken op het oude toestel. 

2. Ruil je telefoon in voor een nieuwe

Wanneer je telefoon nog niet heel oud is zou je bij jouw provider kunnen informeren naar eventuele inruilacties. Je telefoonaanbieder profiteert ervan als hij het oude model ontvangt voor gebruikersonderzoek, recycling, of zelfs doorverkoop van de telefoon. Het is heel gebruikelijk dat je een korting of een terugbetaling krijgt als je een iets ouder model inruilt voor een nieuwer model. Uiteraard hangt de korting wel af van het model dat je inruilt. Door rechtstreeks naar je aanbieder te gaan en een ruil af te ronden, kun je alle vragen stellen over de mogelijkheden van je nieuwe toestel. Sommige providers helpen je zelfs met het overzetten van je oude gegevens naar je nieuwe toestel.

3. Recycle je oude telefoon

litter signage

Het recyclen van je oude telefoon biedt veel waarde. Er zitten namelijk waardevolle grondstoffen in die je niet zomaar moet weggooien. Daarnaast bespaart het uiteraard ook veel afvalmateriaal dat anders naar de stortplaats gaat. Oude toestellen kunnen worden afgebroken en opnieuw in nieuwe apparaten worden verwerkt. Sommige materialen in elektronica moeten op specifieke milieuvriendelijke manieren gerecycleerd of hergebruikt worden en daarom is het van belang dat het toestel aan een recyclebedrijf afgegeven wordt. 

4. Gebruik het toestel voor plezier

Als je graag ongestoord telefoontjes of e-mails wilt beantwoorden op je nieuwe telefoon, dan zou je het oude toestel kunnen gebruiken voor social media, muziek en games. Hiermee zorg je ervoor dat je in het dagelijks leven veel beter kunt focussen op de taken die er toe doen en niet constant afgeleid wordt door nutteloze apps. Je kunt het in principe zien als een telefoon voor werk en focus en eentje voor je privéleven. Wellicht zou een prepaid  dan handig zijn, aangezien het abonnement van het oude toestel toch al is verlopen. 

5. Gebruik het toestel voor muziek in de auto

Vermijd het gedoe om je huidige telefoon aan te sluiten en gebruik in plaats daarvan een oude telefoon als je muziekspeler, waarbij je hem dus nooit uit de auto haalt. Laad hem met alle muziek die je wilt, of download de muziek streaming app als je dat liever hebt. Sluit hem dan aan op de stroompoort van je auto en verbind hem met de stereo via Bluetooth of de hoofdtelefoonaansluiting. 

telefoon-auto-rijden 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simyo

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *