Deze tijd van het jaar is altijd een gekkenhuis. Miljoenen mensen raken opgewonden bij het vooruitzicht van een nieuwe iPhone. Er zijn momenteel tientallen miljoenen iPhone 11 gebruikers in het wild die klaar staan voor een update. Dit geldt ook voor oudere iPhone gebruikers, zoals die met een iPhone XS of XR.

Maar nu het stof is neergedaald over Apple’s iPhone 13 lancering, is het de moeite waard om Apple’s nieuwste iPhone en bijbehorende telefoonhoesje in 2021 te kopen – of ben je elders beter af?

Waarom je de iPhone 13 zou moeten kopen

Laten we eerst eens kijken naar de redenen waarom Apple’s iPhone 13 in 2021 mogelijk de moeite waard is om te kopen. Ik ga hier gewoon uit van gezond verstand, van dingen waarvan ik weet dat ze voor miljoenen gebruikers van belang zijn. Hierna bekijken we waarom je misschien niet wilt upgraden naar de iPhone 13.

5. Je hebt een iPhone 11 of ouder…

iphone-metro-koptelefoon

Ondanks alle ophef rond de iPhone 13 vóór de lancering, is de nieuwe serie van Apple geen enorme update. De iPhone 13 had net zo goed de iPhone 12s kunnen heten en niemand zou er een doekje om gewonden hebben. Ja, er zijn updates, maar ze zijn klein en incrementeel.

Als je een iPhone 11 hebt, een van de modellen in die reeks, dan, ja, is de iPhone 13 zeker een upgrade waard. De iPhone 13 is misschien geen enorme update ten opzichte van de iPhone 12, maar hij vertegenwoordigt wel een grote update in vergelijking met de iPhone 11.

Je hebt hogere basisopslagmogelijkheden, te beginnen met 128 GB in plaats van 64 GB, verbeterde cameramodules op alle modules, OLED beeldschermen over de hele lijn, sneller en betrouwbaarder 5G en, natuurlijk, Apple’s nieuwste A15 CPU die razendsnel is vergeleken met die van de iPhone 11. Uiteraard heb je wel weer een nieuw iPhone 13 hoesje nodig om je telefoon te beschermen.

4. Je hebt 5G nodig en/of wil 5G

Apple was vrij laat op het 5G feest. Tot nu toe ondersteunen slechts twee van zijn iPhone reeksen 5G – de iPhone 12 en de aankomende iPhone 13. Als je een ouder iPhone model hebt, iets van de iPhone 8 tot de iPhone 11, zul je moeten upgraden als je 5G connectiviteit wilt krijgen.

Woon je in of nabij een grote stad, dan zul je waarschijnlijk 5G kunnen krijgen. En als je 5G op je iPhone wilt krijgen, moet je of de iPhone 12 of de iPhone 13 aanschaffen. En aangezien de iPhone 13 nieuwer en beter is dan de iPhone 12, kun je net zo goed voor de iPhone 13 gaan.

3. Je bent niet tevreden over de batterijduur van de iPhone 12

iphone-12-macbook

De batterijduur van de iPhone 12 was niet goed; in feite ging hij vier uur minder lang mee dan de iPhone 11. Deze achteruitgang van de batterij werd veroorzaakt door 5G. Met de iPhone 13 beweert Apple dat het dit probleem heeft verholpen en dat de batterijprestaties van de iPhone 13 nu weer overeenkomen met die van de iPhone 11.

Als dat waar is, maakt dit de iPhone 13 tot een veel betere optie dan de iPhone 12. Je krijgt met de iPhone 13 snellere 5G connectiviteit en een betere batterijduur dan met de nu goedkopere iPhone 12. Als de batterijduur belangrijk voor je is, kies dan voor de iPhone 13.

2. Je hebt graag de snelste telefoon op de markt

Apple’s A14 chipset, die in de iPhone 12 gebruikt wordt, was in 2020 de snelste en krachtigste mobiele SoC op de markt. In 2019 was de A13 van de iPhone 11 de snelste. In 2021 zal de A15 in de iPhone 13 de snelste zijn. Zie je waar ik hier heen wil?

Als je de best mogelijke prestaties van je iPhone wilt, dat wil zeggen marktleidende kracht en prestaties, dan is de iPhone 13 – welke dan ook – de telefoon die je in 2021 moet halen. Geen enkele andere telefoon op de markt heeft dezelfde prestatiemogelijkheden als Apple’s iPhone 13 met zijn A15 CPU.

1. Je wilt de best mogelijke cameraprestaties

iphone-13-pro-max-camera

Wat de camera’s betreft staan Apple’s nieuwste telefoons – vrijwel over de hele linie – voor verbeteringen ten opzichte van wat eerder kwam. Als je een ouder iPhone model gebruikt, zal de camera van de iPhone 13 eruit zien en lijken als een grote update.

Maar wie de best mogelijke cameraprestaties wil, zal het geld moeten ophoesten voor een van Apple’s iPhone 13 Pro modellen – ofwel de iPhone 13 Pro of de iPhone 13 Pro Max. Hier zijn alle grootste veranderingen doorgevoerd.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *