Corona lijkt op z’n retour en hoewel Rusland nog hard z’n best doet om dat positieve gevoel te vergallen, lijkt deze zomervakantie de wereld weer aan onze voeten te liggen. Dat betekent ook dat de motor van stal kan om Europa in te trekken om de mooiste wegen van het continent te bereiden. Even een gaaf nieuw motoroutfit bij elkaar shoppen bij ChromeBurner en gaan dus! Welke wegen ga jij zien aankomende zomer? We bespreken er drie ter inspiratie.

motor-rijden-bergen

N-634, Noord-Spanje (764 km)

Ooit een bedevaart per motor wilden doen? Haak dan aan op de N-634 in het noorden van Spanje. Dit bijzonder ondergewaardeerde deel van het land is een stuk groener dan de rest van Spanje en belooft een prachtige motorrit door de groene, heuvelachtige binnenlanden van Baskenland, langs mooie wijngaarden en zelfs over wat het mooiste stukje weg van heel Spanje wordt genoemd: een prachtig traject langs de spectaculaire Guipuzcoaanse kust. De route eindigt in het beroemde bedevaartsoord Santiago de Compostela.

La Route Nationale 7 (947 km)

Interesse in de vorige route? Wellicht kun je die koppelen aan Frankrijks eigen Route 66. La Route Nationale 7 doorkruist vrijwel het hele land en kent een aanzienlijk langere geschiedenis dan de overbekende Route du Soleil. De oude autoweg begint in de hoofdstad Parijs en eindigt aan de zonnige Côte d’Azur. De route voert je door de prachtige, pittoreske binnenlanden en voert je langs allerlei prachtige stops, zoals het kasteel van Fontainebleau, het Bourgondische plaatsje Nevers, en mooie steden als Lyon en Avignon. Je passeert de Loiret, Bourgogne, Auvergne, Drôme, Provence en uiteindelijk doe je het glamoureuze Cannes en Nice aan.

wegen-bergen

Transfăgărăşan Road, Roemenië (90 kilometer)

Kom je wel eens in Oost-Europa? Veel Nederlanders laten dit armere gedeelte van Europa links liggen, en dat is zonde. Ga bijvoorbeeld eens toeren in het interessante, groene en heuvelachtige Transylvanië in het westen van Roemenië met zijn mooie oude stadjes. In het zuiden van die regio kun je de DN7C op, een bergpas die beter bekend staat als de Transfăgărăşan Road, de weg die beroemd werd gemaakt door Top Gear. Deze spectaculaire, kronkelende bergpas over de bergketen de Karpaten verbindt Transsylvanië met het zuiden van Roemenië via 90 kilometer aan haarspeldbochten, met op 2.134 meter de maximale hoogte. Maar let op: de Transfăgărăşan Road is alleen geopend als er géén sneeuw ligt, en dat is alleen een korte periode van het jaar.

Begin je er al zin in te krijgen? De motor en het asfalt wachten op je om deze zomervakantie een onvergetelijke trip te gaan maken in ons mooie Europa. Als dat geen mooi vooruitzicht is!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *