In de wintermaanden gebruiken veel mensen hun tuin minder, dit is zonde. In Nederland is het weer namelijk grotendeels van de tijd regenachtig en koud. Maar met een paar tips kun je toch het hele jaar door genieten van jouw tuin. Deze vier tuintrends maken jouw tuin klaar voor de winter.

Plaats vier seizoenen- of winterbloeiers 

tuinieren

In de herfst vallen de bladeren van de bomen. Om jouw tuin kleurig en vrolijk te houden in de winter, is het laten groeien van vier seizoenen planten, bomen, bloemen en/of struiken essentieel. Daarbij kun je ook kiezen voor een mix tussen planten die in de winter groeien en planten die in de zomer groeien. Zo zijn er prachtige bloesembomen die zowel in de winter als in het voorjaar bloeien. Andere voorbeelden van prachtige winterbloeiers zijn: Sneeuwklokjes, Helleborus Orientalis, Viburnum Bodnantense, Dawn en Winterheide. Deze tuintrend komt veel voor en is ideaal om toe te passen in elk seizoen van het jaar.

Een tuinhuis omtoveren tot zitplaats

Een tuinhuis verrijkt jouw tuin en maakt jouw tuin bruikbaarder in de winter. De functies van tuinhuizen zijn heel divers. Zo gebruiken veel mensen een tuinhuis als opslagplek, of als een plek om samen te komen. Als je een comfortabele bank neerzet, kun je hier in de winter gezellig een filmavond hosten of als je er een grote eettafel neerzet kun je hier je kerstdiner geven.

Maak je tuin gezellig met kerstdecoraties

Versier de tuin met kerstdecoraties en maak je tuin gezellig om naar te kijken. Het wordt vroeg donker en tijdens regenachtige dagen kunnen we wel een beetje licht gebruiken. Lichtjes kun je in of om een boom wikkelen, aan de schutting of aan het balkon hangen Een lichtpuntje als je naar buiten kijkt in de donkere dagen.

Heaters of vuurkorven zorgen voor warme 

fire on fire pit during daytime

Wil jij in de winter warm buiten zitten? Dat kan door middel van heaters en/of een vuurkorf. Heaters zijn er in verschillende vormen en maten en je kunt er zelfs meerdere van ophangen. Zit lekker op een loungebank met een dekentje en een heater die warmte straalt op je nek. Zo kun je er gerust een hele avond zitten. Een vuurkorf is een andere gezellige manier om toch de winter buiten warm door te brengen.. Je kunt er gezellig omheen zitten en marshmallows braden. Een vuurtje stoken, geeft het ultieme winterse gevoel.

Vogelvoer creëert bedrijvigheid 

Als het begint te vriezen is het tijd om het vogelvoer naar buiten te brengen. Roodborstjes en koolmezen vliegen de tuin in en uit. Daarbij is een vogelbadje ook leuk om in de tuin toe te voegen. Dat zorgt voor bedrijvigheid in de tuin. Deze tuintrends helpen jou om je tuin volledig te benutten deze winter, kijk bij Fonteyn voor meer inspiratie en alle tuintrends!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *