De zomer lijkt definitief achter de rug, en de tijd is aangebroken om na te denken over winterbanden en kerstmis. Maar na een hete zomer zoals die we achter de rug hebben, zou het ook heel fijn kunnen zijn om alvast voorbereidingen te treffen om ervoor te zorgen dat je volgend jaar zomer een verfrissende duik kunt nemen in je eigen tuin door er een zwembad te plaatsen. We bespreken een aantal verschillende opties waar je uit kunt kiezen voor je eigen zwembad in de achtertuin.

Permanent ingegraven zwembad

luxe-zwembad-villa

De eerste gedachte bij de luxe van een zwembad in de tuin gaat wellicht naar een traditioneel, ingegraven zwembad dat permanent is. Dit is ook meteen de meest prijzige optie. Vaak komt er een graafmachine aan te pas om hiervoor een kuil te graven, waarna er een laag beton rondom in de kuil gestort wordt. Dat wordt vervolgens glad afgewerkt met een speciaal stucmiddel of met tegels. Naast een ruim budget heb je hier ook een grote tuin voor nodig.

Houten zwembad

luxe-buiten-zwembad-houten-vloer

Wil je een semi-permanent zwembad? Overweeg dan een houten zwembad. Dit geeft een rustieke sfeer en is goedkoop ten opzichte van een volledig uitgegraven permanent zwembad. Een houten zwembad kan binnen drie dagen opgebouwd worden en kan zowel geheel bovengronds als gedeeltelijk verdiept (of zelfs helemaal in de grond verwerkt) worden geplaatst. Voor een houten zwembad is wel relatief veel ruimte nodig in de tuin. Semi-permanent houdt ook overigens niet direct in dat je het zwembad zomaar even kunt afbreken en weer opnieuw kunt opbouwen.

Opzetzwembad

Is het budget klein of wil je simpelweg geen (semi-)permanent zwembad in je tuin? Dat laatste is ook heel begrijpelijk, want een permanent zwembad neemt het hele jaar door plek in beslag in je tuin Γ©n je hebt er omkijken naar terwijl je het waarschijnlijk een groot deel van het jaar niet gebruikt. Een flexibeler en goedkoper alternatief is dan een opzetzwembad. Deze bestaan in verschillende soorten en maten en zeker ook van verschillende kwaliteit. Kwalitatief goede opzetzwembaden in verschillende vormen en afmetingen vind je bij Dezomerspecialist.nl.

Past niets van dit in het budget, dan kun je altijd nog kiezen voor een opblaaszwembad. Dit is meer geschikt voor kinderen dan voor volwassenen. Als dat ook het doel is, is dat een prima optie. Maar als je juist zelf een frisse duik wilt kunnen nemen, kun je beter doorsparen voor iets beters.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *