Elektrische fietsen hebben vaak een stoffig imago. Mensen denken dat e-bikes alleen door ouderen worden aangeschaft. Het is zonde om een e-bike om deze reden niet aan te schaffen. Er zijn een hoop redenen om over te stappen op een elektrische fiets. Wij hebben de vier beste redenen voor jou op een rijtje gezet. Een e-bike online kopen kan gemakkelijk en snel. Het is handig om een testrit te doen, zodat je zeker weet dat deze fiets volledig geschikt is voor jou.

1. Elektrisch fietsen is gezond

elektrische-fiets-wit

Elektrisch fietsen is gezond voor het lichaam. Vaak wordt fietsen op een e-bike gezien als minder sportief. Fietsen op een fiets zonder motor is intensiever, maar dat wil niet zeggen dat fietsen op een e-bike niet gezond is. Je beweegt alsnog je gehele lichaam en beweegt je gewrichten, maar met minimale belasting. Dit is handig als je bijvoorbeeld zwakke knieen hebt. Daarbij wordt de e-bike eerder gepakt om ergens even naar toe te gaan dan de auto, dit is bij een normale fiets minder het geval. De auto wordt namelijk sneller vervangen door een elektrische fiets bij afstanden die net te lang zijn voor een normale fiets. Door de beweging stroomt je bloed sneller en is het goed tegen stress.

2. Vervang de auto en de normale fiets

fietser-valencia

De auto, belastingen en benzine zijn duur. De elektrische fiets kan in vele gevallen de auto vervangen. De elektrische fiets kan veel sneller dan een normale fiets. Je bent dus sneller bij afspraken. Daarbij rijd je met de auto vaak om, waar je met de fiets gewoon de snelste weg kunt nemen. Dit scheelt op lange termijn een hoop geld en het de CO2-uitstoot is veel minder. Een investering voor op de lange termijn.

3. Een e-bike maakt fietsen leuker

elektrische-fiets-stuur

Terwijl je aan het fietsen bent, is er vaak veel te zien. Of je nou door de stad, door een woonwijk of langs weilanden fietst. Veel mensen maken fietsen nog leuker door muziek of een podcast op te zetten tijdens het fietsen. Even lekker afdwalen met je gedachten. Nederland is een fietsland en gemiddeld fietst een Nederlander 3 kilometer per dag. Een e-bike maakt fietsen leuker in slechte weersomstandigheden zoals wind. Iedereen herkent het wel dat je op de heenweg, wind tegen hebt. En op de terugweg krijg je als verrassing weer tegenwind. Je komt niet vooruit en het zweet begint van je rug te druipen. Als je eenmaal ergens aankomt is het ook wel eens lekker om niet bezweet ergens binnen te komen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *